• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarėjant orams būtinai reikia pasigaminti kažką tokio, ko kasdien nevalgote. Šios salotos - aip tik jums!

REKLAMA
REKLAMA



Ingredientai:


  • 2 apelsinai,

  • 2 stiklinės apelsinų sulčių,

  • 5 burokėliai,

  • Druskos pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų truputį

  • 1 sauja kedrų riešutų,

  • 4 šaukštai konjako

  • 4 šaukštai skysto medaus




Gaminimas:

REKLAMA

Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200C karštumo orkaitėje. Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Karštu už[ilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.

Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje,nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinusišskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.

Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų