REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianamas, kurio visuomeniniu padėjėju dirbo dabar vadinamojoje pedofilijos byloje kaltinamas Andrius Ūsas, nieko blogo apie jį pasakyti negali ir negali patikėti A. Ūsui pareikštais kaltinimais.

REKLAMA
REKLAMA

"Andrius Ūsas mano padėjėjas buvo tuomet, kai dar nebuvau išrinktas Seimo Pirmininku. Aš neneigiu, kad jis kreipėsi ir į mane su ta moterim, kuri turėjo daug problemų (Drąsiaus Kedžio sugyventinė Laima Stankūnaitė. - ELTA), bet sakiau, kad galiu padėti rasti teisininkų pagalbą. Man sunku tikėti tuo, kuo jis šiandien yra kaltinamas. Kiek jį pažįstu, Ūsas yra doras žmogus. Daugiau apie šitą bylą nieko nežinau", - pažymėjo V. Muntianas ketvirtadienį Kauno apygardos teisme.

REKLAMA

ELTA primena, kad kauniečiui verslininkui A. Ūsui vadinamojoje pedofilijos byloje panaikinti kaltinimai dėl D. Kedžio mažametės dukters seksualinio prievartavimo. Byloje A. Ūsas kaltinimas tik mergaitės tvirkinimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo mažametės tvirkinimo surinkta 18 tomų medžiagos, apklausta beveik 200 liudytojų, atlikti medicinos, psichologijos, fonoskopijos tyrimai, gautos specialistų išvados, naudotasi Interpolo Lietuvos nacionalinio biuro pagalba. Ikiteisminio tyrimo metu išanalizuoti telefono pokalbių, tarpusavio kontaktų duomenys, kai kurių byloje apklaustų asmenų duoti parodymai patikrinti melo detektoriumi.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už mažamečio asmens tvirkinimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų