• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius korumpuočiausia Lietuvoje tituluojamą sveikatos apsaugos sistemą yra linkęs patikėti valdyti teisininkui su "tvirtu politiniu stuburu". Toks, anot Vyriausybės vadovo, yra liberalcentristas Raimundas Šukys.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Premjeras ir pažymi, kad susitarimo dėl to, kas pakeis pasitraukti iš užimamo posto nusprendusį Algį Čapliką, dar ieškoma, A. Kubilius atvirai reiškia palaikymą liberalcentristui R. Šukiui.

REKLAMA

"Sprendimas turi būti bendras. Turime sutarti ir su Prezidente, ir koalicija, visų pirma, su Liberalų ir centro sąjunga (LiCS), nes pagal mūsų galiojančius sutarimus jiems priklauso ši vieta. Konsultacijos prasideda. LiCS turi bent keletą kandidatų. Manau, kad vienas iš jų gali būti ir, džiaugčiausi, jei būtų, R. Šukys. Jo tapimas sveikatos apsaugos ministru dabartinėje situacijoje būtų ypač svarbus ir vertingas dalykas", - teigė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras nemano, jog problema yra ta, kad R. Šukys yra nemedikas. Pasak A. Kubiliaus, šiuo metu sveikatos apsaugos sistemai valdyti reikia žmogaus, kuris galėtų išgyvendinti iš jos korupciją ir ją reformuoti.

"Ligšiolinė 20 metų patirtis nepriklausomoje Lietuvoje labai aiškiai rodo, kad sveikatos apsaugoje ministrai, atėję iš pačios sistemos, dažniausiai būna nelabai pajėgūs pačią sistemą reformuoti. Kaip tik tie ministrai, kurie turi daugiau politinės patirties, turi stipresnį politinį stuburą, didesnį pajėgumą atsispirti toje sistemoje labai paplitusioms pagundoms, jie yra pajėgūs tą sistemą reformuoti", - teigė A. Kubilius.

R. Šukys yra baigęs teisės studijas Vilniaus universitete. Jis nuo 2000 metų yra Seimo narys, o šią kadenciją eina Seimo Pirmininkės pirmojo pavaduotojo pareigas. R. Šukys yra buvęs vidaus reikalų ministru, iš šio posto pats pasitraukęs po tragiškos avarijos Skuodo rajone, kurios metu žuvo trys vaikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų