REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos studentų laikraštis „SAVAS“ kalbina Jaunimo reikalų departamento direktorių Jurą Poželą apie jo darbą, šiuolaikinio jaunimo aktyvumą ir savo veiklą studijų laikais.

REKLAMA
REKLAMA

Papasakokit apie savo darbą. Kokias pareigas ten atliekate?

Esu Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius. Tai institucija, kuri atsakinga už jaunimo politikos įgyvendinimą Lietuvoje. Tai atliekame vykdydami programas, skirtas jaunimui, jaunimo organizacijoms ir su jaunimu dirbančioms organizacijoms.

REKLAMA

Kas į jus gali kreiptis?

Iš tiesų susilaukiame labai daug besikreipiančių asmenų, tiek jaunų, tiek ir vyresnio amžiaus. O esame visiems atvira institucija – kiekvienas mūsų darbuotojas stengiasi maksimaliai padėti interesantui. Didžiuojamės, kad jauni žmonės yra patenkinti departamento veikla.



Ar daug studentų sulaukiate?

Studentija yra viena iš įdomiausių visuomenės socialinių grupių, todėl natūralu, kad labai nemažai yra jaunimo, su kuriais bendraujame tiesiogiai. Dalis yra būtent studentai.



Kaip manote ar šiuolaikinis jaunimas gyvena gerai?

REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad jaunystė yra toks gyvenimo tarpas, kurį reikia nugyventi gerai.  Jei kalbėtume apie jaunimo finansines galimybes, tai taip, jų, ko gero, norėtųsi daugiau. Tačiau pinigai, materialūs turtai yra tik maža gėrio dalis. Jaunimas turėtų pats drąsiau reikštis ir kurti savo ir šalies geresnį gyvenimą. Tada jis tikrai drąsiai galės pasakyti: „Taip, gyvenu gerai!“

Ar studentai yra pakankamai aktyvūs?

Žvelgiant į studentiškus judėjimus, tai jie ne kartą tapo didelių socialinių pokyčių iniciatoriais, drąsos, kovos už demokratiją, laisvę piktogramomis. Tai buvo pasiekta tik būnant aktyviais akademinės bendruomenės nariais, tačiau šiandien mūsų šalyje dažnokai pasigendu didesnio studentų aktyvumo. Manau, kad tai sritis, kur tikrai yra ką patobulinti.



O pats studijų metais, kokia papildoma veikla užsiėmėte?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš  būdamas studentu anksti pradėjau dirbti universitete. Taip pat aktyviai dalyvavau studentų atstovybių veikloje, kartu su bendraminčiais savo fakultete (VU Komunikacijos f-tas) buvome įkūrę Informacijos ir komunikacijos mokslų studentų organizaciją, aktyviai dalyvavau Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos veikloje, buvau jos valdybos narys, Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas.

Taip pat būdamas trečiame bakalauro studijų kurse buvau išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu. Tada tapau jauniausiu per visą Lietuvos rinkimų istoriją išrinktu asmeniu. Tai padėjo studentiškam balsui suteikti realias sprendimų priėmimo galias.



Ką,  jūsų manymu, duoda tokia veikla studentams? Ar jie turėtų visą savo laiką skirti tik studijoms?

REKLAMA

Aš esu įsitikinęs, kad studentas tiesiog privalo aktyviai dalyvauti savo fakulteto, universiteto, miesto ir šalies gyvenime. Tai yra neatsiejama studijų dalis, suteikianti neformalias kompetencijas, naujų draugų, naujų idėjų ir kitų teigiamų dalykų. Per gyvenimą ne dažnai tenka būti studentu, todėl nuoširdžiai linkėčiau tuos metus praleisti taip, kad netektų niekada gailėtis.

Ką galėtumėte palinkėti Lietuvos studentų laikraščio „SAVAS“ skaitytojams?

Pamenu šį studentišką laikraštį dar iš savo studijų metų. Linkiu jam toliau būti! Linkiu, kad laikraštyje išryškėtų studentiško gyvenimo kasdienybė, linkiu, kad jame būtų nagrinėjamos ir rimtesnės temos iš studento perspektyvos. Linkiu ir paprasto, bet kartu esminio – sėkmės!



Milvydė Žitkutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų