REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partija savo pavadinimą keistų tik tuo atveju, jeigu sulauktų argumentuotų ir motyvuotų siūlymų, pabrėžia jos pirmininkas Gediminas Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Krikščionių partijos lyderis, paklaustas, ar sulaukus priekaištų iš Bažnyčios patriarchų neketina keisti partijos pavadinimo, sakė, kad kol kas šis klausimas nesvarstomas.

REKLAMA

"Jokių sprendimų nepriėmėme, ir mums susidarė įspūdis, kad problemos slypi gal ir ne partijos pavadinime. Kol kas neplanuojame nieko keisti, kadangi nesulaukiame jokių pasiūlymų.

Jeigu bus argumentuotų ir motyvuotų siūlymų, mes tą klausimą svarstysime", - trečiadienį po partijos prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė jis.

G. Vagnorius pridūrė, kad keisti partijos pavadinimą apsunkintų ir tai, kad reiktų šaukti antrą suvažiavimą, pavadinimui pakeisti reikia balsų daugumos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, Bažnyčios hierarchams pareiškė susirūpinimą dėl neseniai susikūrusios Krikščionių partijos pavadinimo. Teisingumo ministerija dar nesulaukė prašymo registruoti organizaciją. Preliminariai Teisingumo ministerija nemato kliūčių tokiam partijos pavadinimui.

Dievo žodį skelbiantys tradicinių krikščioniškų religinių bendruomenių ir bendrijų nariai reiškia didžiulį susirūpinimą dėl partijos pavadinime vartojamos grynai bendrinės krikščionio sąvokos. Taip, Bažnyčios hierarchų nuomone, apeliuojama į religinę, o ne į politinę tapatybę. Bažnyčios hierarchai tikisi, kad naujoji partija atsisakys šio pavadinimo, o Teisingumo ministerija jo neregistruos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų