REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partija jungtųsi prie valdančiosios koalicijos tik tuo atveju, jeigu pasikeistų Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius. Tai po Krikščionių partijos prezidiumo posėdžio trečiadienį pareiškė jos pirmininkas Gediminas Vagnorius.



A.Kubilius tik trukdo

Krikščionių partija jungtųsi prie valdančiosios koalicijos tik tuo atveju, jeigu pasikeistų Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius. Tai po Krikščionių partijos prezidiumo posėdžio trečiadienį pareiškė jos pirmininkas Gediminas Vagnorius.



A.Kubilius tik trukdo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krikščionių partija pažėrė priekaištų A. Kubiliaus vadovaujamai Vyriausybei. Anot jų, A. Kubilius neturi antikrizinio veiksmų plano, politinės valios siekti esminių ekonominių bei socialinių permainų.

REKLAMA

"Nepakeitus Vyriausybės vadovo, mūsų dalyvavimas valdančiojoje koalicijoje yra neįmanomas, nes sustiprinus tokią koaliciją ir tokiu būdu sustiprinus Vyriausybės vadovo politiką, kuri kenkia šalies ekonomikos, finansų ir socialiniams interesams, paprasčiausiai prisidėtume prie žmonių padėties bloginimo", - sakė G. Vagnorius.

Jis teigė, kad A. Kubilius daug kartų žadėjo pradėti pokalbius dėl veiksmų plano, bet iki šiol nepavyko pradėti bent tartis dėl konkrečių priemonių, kaip galima gaivinti ekonomiką, neįvyko nė vienas susitikimas. Krikščionių partijos pirmininko teigimu, partijos prezidiumas mato tik vieną kelią - ragina valdančiąją partiją ir koalicijos partnerius nedelsiant spręsti visuomenės pasitikėjimą praradusio Vyriausybės vadovo klausimą. Be to, Krikščionių partija mano, jog Premjeras turėtų imti iš savo pirmtakų pavyzdį ir pasitikrinti Seime, ar turįs pasitikėjimą. To turėtų siekti, anot Krikščioni partijos lyderio, tiek koalicijos partneriai, tiek opozicija.

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų manymu, nepakeitus Ministro Pirmininko, valdančiosios koalicijos išplėtimas ir sustiprinimas šalies ūkiui ir gyventojams gali atnešti daugiau žalos nei naudos. Vyriausybės vadovui ir jį palaikantiems politikams tenka visa atsakomybė už galimą valdančiosios koalicijos pasikeitimą", - teigė jis.

Kol kas Krikščionių frakcija Seime bus neutrali - nei opozicijoje, nei pozicijoje. Ji kategoriškai atmetė teiginius, esą derasi su Seimo opozicija ar jai siūlomi postai Vyriausybėje. Tariamasi tik dėl veiksmų plano, kuris padėtų išvengti gilesnės ekonominės ir socialinės įtampos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tikimės, kad iki Seimo pavasario sesijos pradžios bus priimti sprendimai, kurie leis mums apsispręsti, kur esame ir kuo galime padėti. (...) Arba sustiprės šita koalicija, arba natūraliai atsiras kita koalicija.(...) Nematome kliūčių bendradarbiauti ir dirbti su kitais koalicijos partneriai, su kurių lyderiais buvome susitikę, apsitarę, bet, deja, šiandien daugelis įvardina, jog kliūtis yra Vyriausybės vadovas, kuris, mūsų manymu, nekonstruktyviai elgiasi ir vengia bet kokių pasikeitimų Vyriausybėje ir jos politikoje", - pridūrė G. Vagnorius.

REKLAMA

Premjero patarėjas: po pareiškimų dėl A. Kubiliaus tartis su "krikščionimis" bus dar sunkiau

Krikščionių partija visada turėjo problemų dėl nenuoseklumo, o po pareiškimų, jog partija jungtųsi prie valdančiosios koalicijos tik tuo atveju, jeigu pasikeistų Vyriausybės vadovas, tartis taps dar sunkiau, teigė Premjero patarėjas politikos klausimais Virgis Valentinavičius.

"Nenuoseklumas visą laiką buvo Krikščionių partijos problema. Akivaizdu, kad keliant tokius reikalavimus ir kartu siūlyti jungtis prie koalicijos neatrodo labai rimta", - Premjero poziciją išsakė V. Valentinavičius.

REKLAMA

Pasak Vyriausybės vadovo patarėjo, tarp valdančiųjų ir "krikščionių" vyko "epizodiniai pasitarimai", kuriuos tęsti bus dar sunkiau nei anksčiau.

"Derybos (tarp valdančiųjų ir "krikščionių - ELTA) - skambiai pavadinta, vyko epizodiniai pasitarimai, kadangi nuoseklumas visą laiką buvo problema, dabar tartis pasidarys dar sunkiau", - sakė V. Valentinavičius.

Valdantieji dėl galimo koalicijos išplėtimo nutarė kalbėtis ne tik su Krikščionių partija ir jos frakcija Seime, bet ir su kitomis parlamentinėmis grupėmis, tačiau su kokiomis, Premjeras ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis neatskleidžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikėtina, kad tai Seimo "darbiečiai".

"Sutarėme ieškoti susitarimų su kitomis parlamentinėmis grupėmis dėl galimo koalicijos sustiprinimo, bet detalių tikrai nekomentuosiu, kol ko nors naujo neturėsime pasakyti", - žurnalistams trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovo teigimu, Krikščionių partijos frakcija iki šiol nėra pateikusi atsakymų dėl dalyvavimo koalicijoje, todėl nuspręsta paramos ieškoti ir kitur.

"Šiandieną po Vyriausybės posėdžio Premjeras sakė, kad Krikščionių partija kol kas neįvykdė reikalavimų pasirašyti po Vyriausybės programa, pritarti Vyriausybės politikai ir įsipareigoti tinkamai balsuoti. Toks nepasitikėjimas A. Kubiliumi tikriausiai nereiškia pritarimo ligšiolinei Vyriausybės politikai", - teigė V. Valentinavičius. 

REKLAMA

Valdančioji koalicija Seime - bent jau formaliai - daugumos nebeturi. Liberalcentristui Žilvinui Šilgaliui pareiškus, esą šis svarsto palikti koaliciją, valdantieji Seime teturi vos 70 balsų.

Remiantis bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktu tyrimu, 23 proc. apklaustųjų palankiai vertina Krikščionių partiją.Vyrų ir moterų nuomonės šiuo klausimu nesiskiria.

Apie tai žiūrėkite ir balsas.lt ir LNK žinių tarnybos videoreportažuose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų