REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra jokių įrodymų, patvirtinančių, kad vakcina nuo sezoninio gripo, skiriama 65 metų ir vyresniems žmonėms, yra kuo nors pranašesnė už rankų plovimą ar dažną patalpų vėdinimą, teigiama „Cochrane Collaboration“ atlikto naujo tyrimo išvadose.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinis nepriklausomas tyrimų centras „Cochrane Collaboration“, vykdantis tyrimus sveikatos apsaugos srityje, išvadas apie gripo vakcinos efektyvumą padarė apibendrinęs 40 metų sezoninio gripo epidemijų duomenis įvairiose pasaulio šalyse.

REKLAMA

„Mūsų analizė remiasi milijonais duomenų, sukauptų per 40 metų tiriant sezoninio gripo pasekmes. Remdamiesi jais nustatėme, kad vakcinos nuo gripo, skiriamos vyresniojo amžiaus žmonėms, pačiu geriausiu atveju pasižymi tik labai nedideliu efektu“, - pareiškė vienas centras „Cochrane Collaboration“ tyrimo autorių Thomas Jeffersonas.

Apie šio tyrimo rezultatus informuojantis Švedijos dienraštis „Svenska Dagbladet“ pastebi, kad šios šalies nacionalinė sveikatos ir socialinio aprūpinimo agentūra (Socialstyrelsen) jau daugiau nei 40 metų rekomenduoja vyresniems nei 65 metų gyventojams skiepytis nuo sezoninio gripo. Tokios vakcinavimo programos šalies iždui kasmet kainuoja apie 25 – 30 mln. kronų (maždaug 3,5 mln. JAV dolerių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų