REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią antradienio popietę Europos Parlamente (EP) yra numatytas balsavimas dėl naujos Europos Komisijos sudėties paskyrimo penkeriems metams ir kurioje Lietuvos deleguotam Algirdui Šemetai numatytas mokesčių ir audito eurokomisaro portfelis.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį europarlamentarai Strasbūre balsuos dėl visos Europos Komisijos sudėties - 26 komisarų ir Komisijos pirmininko portugalo Jose Manuelio Barroso. Komisijai patvirtinti reikalinga paprasta balsų dauguma.

REKLAMA

Parlamentas vienu balsavimu gali patvirtinti arba atmesti visą Komisijos sudėtį. EP taip pat balsuos dėl rezoliucijų apie naują ES institucijų tarpusavio bendradarbiavimo susitarimą bei dėl požiūrio į naujosios Komisijos veiklos programą.

Dar iki balsavimo šioje sesijoje EK pirmininkas J. M. Barroso pristatys europarlamentarams jo siūlomą komisijos sudėtį ir dalyvaus plenarinės sesijos diskusijoje.

Sausio 11-19 d. kandidatai į eurokomisarus turėjo atsakinėti į EP politinių frakcijų atstovų pateikiamus klausimus. Sulaukusi europarlamentarų kritikos, sausio 19 d. savo kandidatūrą atsiėmė Bulgarijos į eurokomisares siūlyta Rumiana Jelena, kuri vienintelė buvo priversta pasitraukti.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusio Lietuvos finansų ministro kandidatūrą dalis europarlamentarų iš pradžių vertino kritiškai, bet praėjusį mėnesį politinių frakcijų vadovai pritarė A.Šemetos skyrimui eurokomisaru.

Ekspertai sako, kad A.Šemetai reikės stengtis pagerinti savo įvaizdį Europos Parlamente, nes dalis politikų pasipiktino jo nenoru diskutuoti kai kuriais jų iškeltais klausimais.

EP taip pat balsuos dėl rezoliucijos apie naują ES institucijų tarpusavio bendradarbiavimo pagrindų susitarimą.

Šiame dokumente, kuris atnaujinamas kas penkerius metus, nustatomi svarbiausių ES institucijų tarpusavio įsipareigojimai, teisėkūros procedūrų koordinavimas bei keitimosi informacija tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų