REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt skaito ir verslininkai, ir politologai, ir menininkai, ir gyvūnų mylėtojai. Butent šią naujieną pranešė  Džiuginta Vaitkevičienė,  Gyvūnų globėjų asociacijos Savanorė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Vaitkevičienė panoro pasidalinti savo ir globotinių, kalytės Tinos ir šuniuko Beno, laime bei priminti apie  nenusakomą žmonių žiaurumą.

REKLAMA

Jūsų dėmesiui, skaitytojos laiškas:



Vasario 3-ioji – laiminga diena Tinai ir Benui! Pasaulį išvydo aštuoni jų mažyliai. Tina labai gera mama – net į lauką neina pasivaikščioti, sniego malonumais pasimėgauti. Vos išvesta laukan šeimininkus tempia kuo skubiau namo, pas mažylius. Bijome kol kas sumeluoti, bet panašu, kad yra trys patinukai ir penkios kalaitės (mat Tina labai jau apglėbusi savo pirmagimius, tad šeimininkams nesinori trikdyti pirmųjų motinystės džiaugsmo dienų ir imti mažylius į rankas). Trys naujagimiai panašūs į mamą, o penki – į tėtį Beną. Kai tik turėsime nuotraukų, tuoj pat jas įdėsime į mūsų tinklalapį, kad visi galėtumėte pamatyti.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime istorijos pradžią...2009 metų gruodžio 15 dieną Gyvūnų globėjų asociacija gavo pranešimą apie žiauriai su gyvūnai besielgiančius paauglius. Paaugliai apleistame pastate Šilainių mikrorajone kankino, spardė šunį, į šnerves pylė klijų, metė iš antro aukšto, o savo egzekuciją nufilmavo.

Nuvykę gyvūnų gelbėtojai apleistame name rado sunkiai sužalotą šunį stipriai sužeista galva ir sulaužyta koja. Tai buvo Benas.

Kitą dieną, apie pietus, į gyvūnų globėjų rankas pateko ir tame pačiame apleistame pastate, esančiame Šilainių mikrorajone, kankinta kalytė Tina. Jai savo egzekucijas filmuojantys paaugliai į šnerves bei nasrus buvo prišvirkštę klijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyvūnų priežiūros centro darbuotojams buvo iki ašarų graudu matyti kalaitės ir Beno susitikimą. Jie džiaugėsi, veržėsi vienas pas kitą, Benas net žvaliau pakilo iš savo vietos. Gyvūnai jokiu būdu nesutiko būti apgyvendinti skirtinguose voljeruose – nurimo tik tuomet, kai jiems buvo paruoštas bendras guolis viename voljere.

Kadangi nepavyko rasti žmonių, galinčių priimti abu šunelius į vienus namus, Beną gruodžio 18 dieną priglaudė šeima, gyvenanti Garliavoje, o Tinai namus prieš pat Kalėdas suteikė kaunietės mokytojos šeimyna.

REKLAMA

Sausio viduryje Tina su šeimininke ir vėl apsilankė gyvūnų priežiūros centre „Nuaras“. Vos įėjusi pro duris kalaitė veržte veržėsi į patalpas, kur buvo apgyvendinti kartu su Benu. Tačiau savo išrinktojo ten nerado... Tąkart šeimininkė norėjo įsitikinti, ar Tinai viskas gerai, mat ji buvo pradėjusi apvalėti... Beliko laukti... vaikelių. Pasirodo, jie buvo pradėti maždaug gruodžio 2 dieną Tinos ir Beno pasimatymų vietoje, apleistame name Šilainių mikrorajone.

P.S. Šią naujieną pranešėme ir Beno savininkams. Dabar Tinos ir Beno šeimininkai pamažu pradeda ieškoti namų mažyliams.

REKLAMA

P.P.S. Beno sveikata gera, jau baigia pamiršti keliones pas veterinarijos gydytojus. Dar truputį šlubuoja, bet svarbiausia – turi jį mylinčią šeimą ir SAVO guolį – jam nebereikia gulėti laiptinėje ant kilimėlio, jam nebereikia jausti, kas yra alkis.



Smarkiai sužeistas Benas.



Įsimylėjėliai - Tina ir Benas.

Džiugintos Vaitkevičienės nuotr.

Jei ir Tu turi šokiruojančią, liūdną, linksmą, įdomią, svarbią ar kitokią naujieną - nesivaržyk! Pranešk naujieną!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų