REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai kartu su miesto prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo pareikšti Šilalės rajono Tenenių miestelyje veikiančios bendrovės direktoriui R. B. ir administratore dirbančiai I. B.

REKLAMA
REKLAMA

Motinystės (tėvystės) pašalpos sukčiavimo baudžiamoji byla perduota Šilalės rajono apylinkės teismui.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, bendrovės, teikiančios tarpininkavimo įdarbinant užsienyje paslaugas, direktorius R. B. į 2008 m. balandžio-liepos mėnesių darbo užmokesčio, darbo laiko apskaitos žiniaraščius bei pranešimus apie apdraustuosius valstybinio socialinio draudimu įrašė neteisingus duomenis ir patvirtino savo parašu, kad nuo vasario iki liepos mėnesių bendrovėje administratore dirbančiai sutuoktinei I. B. buvo mokamas pagrindinis 800 litų atlyginimas, o kovo ir balandžio mėnesiais - nepasibaigus 3 mėnesių bandomajam laikotarpiui - moteriai buvo išmokėti priedai prie darbo užmokesčio po 19 748 litų kas mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad I. B. su darboviete sudarytoje sutartyje buvo nurodyta, kad moteris dirba tik po 4 valandas per dieną ir už tai turėjo būti mokamas tik 400 litų atlyginimas. Moteriai išmokėtas atlyginimas kartu su išmokėtais priedais buvo vidutiniškai nuo 8 iki 12 kartų didesnis negu kitų darbuotojų, dirbusių visą mėnesį ir po 8 valandas per dieną.

Tokiu būdu apgaule buvo įgyta teisė gauti 20 534 litus, o per beveik dvejus metus - daugiau nei 126 tūkst. litų motinystės pašalpų.

Ikiteisminio tyrimo metu laikinai apribotos nuosavybės teisės į daugiau nei 147 tūkst. litų priskaičiuotą motinystės pašalpą, išmokant tik 44 870 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų