REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama dėl vidaus politikos problemų nedalyvaus gegužę vyksiančiame Europos Sąjungos (ES) ir JAV viršūnių susitikime. Tai Vašingtone patvirtino Valstybės departamento pareigūnas Philipas Gordonas.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos vyriausybė jau pranešė, kad gegužę planuotas JAV ir ES viršūnių susitikimas greičiausiai bus atidėtas.

REKLAMA

Galutinis sprendimas atidėti susitikimą bus priimtas bendradarbiaujant su Europos institucijomis, ypač su Europos Tarybos prezidentu Hermanu Van Rompuy", teigė Ispanijos šaltiniai.

Apžvalgininkai pastebi, kad JAV vadovas išvykos atsisako todėl, kad stengiasi spręsti šalies vidaus politikos ir ekonomikos problemas, todėl ryšių plėtojimas su ES šiuo metu nėra jo prioritetų sąraše.

"Kiekvienas žino, kad prezidentas per pirmuosius savo kadencijos metus Europoje buvojo dažniau, nei galbūt kiti prezidentai", - sakė Ph. Gordonas. Pernai B. Obama šešis kartus lankėsi Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama jau dalyvavo neformaliame JAV-ES susitikime Čekijoje, kada pastaroji šalis pirmininkavo Bendrijai, taip pat JAV prezidentas praėjusių metų lapkričio mėn. buvo susitikęs su aukščiausiais ES pareigūnais.

Reguliarūs JAV-ES aukščiausio lygio susitikimai bent du kartus per metus vykta nuo 1991 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų