REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos vyriausybė sustabdė karinį bendradarbiavimą su Jungtinėmis Valstijomis pasipiktinusi Amerikos planais Taivanui parduoti ginklų už 6,4 mlrd. JAV dolerių, įskaitant sraigtasparnių ir raketų, skelbia Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgdama į žalą ir itin neigiamas JAV planų Taivanui parduoti ginklų pasekmes Kinija nusprendė pristabdyti susitarimų dėl vizitų, susijusių su kariniu bendradarbiavimu su JAV, vykdymą“, - sakoma Kinijos gynybos ministerijos pranešime.

REKLAMA

Kinijos užsienio reikalų viceministras He Jafėjus (He Yafei) anksčiau pareiškė, kad Jungtinių Valstijų planai Taivanui parduoti ginklų turės „rimtų neigiamų pasekmių“ JAV ir Kinijos bendradarbiavimui, praneša BBC.

JAV ir Kinijos santykiai jau ir taip šiuo metu yra įtempti dėl prekybinių nesutarimų bei internetinės cenzūros Kinijoje.

„Jungtinių Valstijų planai Taivanui parduoti ginklų turės rimtų neigiamų pasekmių daugeliui apsikeitimo ir bendradarbiavimo sričių tarp dviejų šalių, - sakė H. Jafėjus. - Tai sukels atgarsių, kurių nė viena šalis nenori“.

REKLAMA
REKLAMA

Pekinas paragino Vašingtoną atšaukti ginklų pardavimą Taivanui.

JAV Pentagonas anksčiau informavo Kongresą apie planus parduoti ginklų Taivanui. Šie ginklai yra dalis paramos, kurią pažadėjo Džordžo V. Bušo (George W. Bush) administracija.

Taivanas atsijungė nuo Kinijos šalyje vykusio pilietinio karo pabaigoje 1949 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų