REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

B. Obama: Amerikos prioritetas – darbo vietų kūrimas

Per pirmąją savo metinę kalbą JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad pokyčiai šalyje nevyko taip greitai, kaip kad buvo planuota, o pagrindiniu valdžios prioritetu išlieka naujų darbo vietų kūrimas. B. Obama pripažino, kad amerikiečiai kenčia, o jo rinkiminiai pažadai nebuvo įgyvendinti taip greitai.

REKLAMA
REKLAMA

Jis gynė vykdomą sveikatos apsaugos reformą ir finansinę pagalbą bankams, tačiau pareiškė, kad nuo 2011 metų išlaidavimas bus įšaldytas siekiant kovoti su biudžeto deficitu.

REKLAMA

Kalbėdamas apie naujas darbo vietas, JAV prezidentas teigė: „Žmonės yra be darbo. Jie kenčia. Jiems reikia pagalbos. Ir aš noriu, kad įstatymas dėl darbo vietų gulėtų ant mano stalo be jokio atidėliojimo. Darbo vietos turi būti mūsų svarbiausias reikalas 2010 metais“ - teigė B. Obama.

„Vienas iš 10 amerikiečių vis dar negali rasti darbo. Daugelis verslų užsidarė. Namų kainos nukrito. Maži miesteliai ir kaimų bendruomenės nukentėjo itin smarkiai. Tiems, kurie jau buvo susidūrę su skurdu, gyvenimas tapo dar sunkesnis“ - apie ekonominės krizės padarinius JAV kalbėjo B. Obama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų