REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Melburne buvo sužaisti abu prestižinio „Australian Open“ turnyro moterų varžybų pusfinalio mačai. Juose skirtingai, bet triumfavo Serena Williams ir Justin Henin, kurios ir pateko į finalą.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionės titulą ginanti 28-erių metų pirmoji pasaulio raketė S. Williams dvikovoje su kine Na Li (WTA 17) turėjo nemažai vargo ir savo pranašumą abiejuose setuose, kurie tęsėsi 2 val. 2 min., įrodė tik per papildomą geimą, taip vadinamą „tie-break'ą“ – 7:6 (7-4), 7:6 (7-1).

REKLAMA

Tokiu būdu JAV atstovė ne tik atkeršijo N. Li už tai, kad ši turnyro ketvirtfinalyje nuskriaudė jos seserį Venus Williams, bet ir antrus metus iš eilės užsitikrino kelialapį į finalą.

„Turėjau laimėti šią dvikovą daug anksčiau, bet kiekvieną kartą, kai iki pergalės man trūkdavo vos vieno taško, N. Li atsakydavo itin stipriu padavimu arba neįtikėtinu smūgiu. Vis dėlto džiaugiuosi, kad, nors ir sunkiai, bet laimėjau,“ – po mačo kalbėjo S. Williams.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame pusfinalyje žiūrovai intrigos neišvydo – belgė Justin Henin vos per 51 min. 6:1, 6:0 nušlavė kitą kinę Jie Zheng (WTA 35), kuri per visą mačą pati surengė tik tris sėkmingas atakas.

27-erių metų Belgijos tenisininkė į kortus po 20 mėnesių pertraukos grįžo tik šių metų sausį, tačiau tai jai netrukdo demonstruoti įspūdingos sportinės formos.

„Žaidžiau labai agresyviai, nes norėjau viską užbaigti greitai. Šį rytą svajojau apie patekimą į finalą, dabar aš – jau jame. Rytoj gerai pailsėsiu ir ruošiuosi finalui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bus labai sunku kautis prieš geriausią pasaulio žaidėją. S. Williams – tikra čempionė. Ji dar kartą tai įrodė šiame turnyre, kai, atsilikdama 4:6, 0:4 mače su Victoria Azarenka, sugebėjo išplėšti pergalę,“ – teigė J. Henin.

Moterų varžybų finalas tarp S. Williams ir J. Henin vyks šeštadienį.

Priminsime, kad S. Williams „Australian Open“ trofėjų virš savo galvos kėlė jau keturi skartus (2003, 2005, 2007 ir 2009 metais), o J. Henin – vieną (2004 m.).

„Australian Open“ turnyro bendrą prizų fondą sudaro net 21,4 mln. JAV dolerių.







AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų