REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Marijampolės apylinkės prokuratūra, bendradarbiaudamos su JAV ir Kanados teisėsaugos institucijomis, atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame stambaus masto sukčiavimu bei nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimu (pinigų plovimu) įtariami septyni Marijampolės apskrities gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad minėti asmenys, pasinaudodami vogtais elektroninės bankininkystės identifikaciniais duomenimis ir neteisėtai prisijungę prie Jungtinių Amerikos Valstijų finansų įstaigų klientų sąskaitų, pavogė ir į Lietuvą pervedė apie 400 tūkstančių JAV dolerių, kas nacionaline valiuta sudaro beveik 1 milijoną litų. Lietuvoje pinigai buvo pervedami į grupuotės narių asmenines banko sąskaitas, esančias 3 komerciniuose bankuose. Tikrinantiems šių lėšų kilmę banko darbuotojams buvo aiškinama, kad lėšos pervedamos kaip paskolos, atsiskaitymas už realizuotą nekilnojamąjį turtą arba tarpininkavimo mokestis.

REKLAMA

Vėliau išgryninti pinigai būdavo investuojami nekilnojamajam turtui įsigyti ir į susijusių su minėtų Marijampolės apskrities gyventojų įmonių veiklą.

Itin sudėtingo tyrimo metu nustatytos grupuotės narių sąskaitos Lietuvoje, prisijungimo prie sąskaitų JAV mechanizmas, vogtų lėšų investavimo objektai.

Gavę duomenų, kad nusikalstamos grupės nariai organizuoja dar vieną pinigų išgryninimo nusikalstamą schemą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai organizavo įtariamųjų sulaikymo operaciją. Jos metu Kaune, Laisvės alėjoje, netoli vieno komercinio banko skyriaus, buvo sulaikyti M. P ir M. V., kurie iš banko sąskaitos buvo paėmę iš JAV nusikalstamu būdu pervestus pinigus – daugiau nei 130 tūkstančių litų.  Paaiškėjo, kad šie pinigai buvo pervesti iš vieno JAV piliečio sąskaitos Kanados banke. Išaiškinta, kad ši banko sąskaita atidaryta,  pasinaudojus vogtais JAV piliečio asmens dokumentais. Nedelsiant po šių asmenų sulaikymo buvo atliktos kratos grupuotės narių namuose, butuose ir įmonėse.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą Marijampolės rajono apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą svarbiausiems grupuotės nariams. Dviem iš jų buvo skirta kardomoji priemonė – sulaikymas 2 mėn., dar vienas asmuo sulaikytas 1 mėnesiui.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų