REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teisme artimiausiu metu turėtų būti nagrinėjamas skundas dėl dar 2007-aisiais Jonavos rajono savivaldybės administracijoje paimto kyšio. Nuosprendis šioje baudžiamojoje byloje vis dar yra neįsiteisėjęs, nes viena iš kaltinamųjų jį apskundė aukštesniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų pabaigoje paskelbtas nuosprendis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnų tirtoje baudžiamojoje byloje, kurioje Jonavos rajono savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus vedėja L. Š. kaltinama priėmusi kyšį iš Jonavos miesto visuomeninės organizacijos "G." pirmininkės I. R. Galutinis taškas dar 2008 metais baigtoje baudžiamojoje byloje nepadėtas iki šiol - nuosprendį viena iš kaltinamųjų apskundė.

REKLAMA

Kaltinimai dėl papirkimo yra pareikšti ir visuomeninės organizacijos "G." pirmininkei bei pačiai organizacijai kaip juridiniam asmeniui.

Ikiteisminio tyrimo metu STT pareigūnams pavyko išsiaiškinti ir užfiksuoti faktą, kai 2007 m. balandį Jonavos rajono savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus tarnybiniame kabinete buvo priimtas 800 litų kyšis už tai, kad iš Jonavos rajono savivaldybės administracijos biudžeto būtų paskirta ir pervesta 8000 litų parama organizacijai "G.". Parama buvo reikalinga socialinėms programoms įgyvendinti.

Nuosprendį Jonavos rajono apylinkės teismas šioje baudžiamojoje byloje paskelbė dar 2008 m. rugsėjį, tačiau prokuratūra šį nuosprendį apskundė, nes visuomeninė organizacija "G." buvo išteisinta. Kauno apygardos teismas baudžiamąją bylą grąžino į Jonavos rajono apylinkės teismą. Šį kartą atsakomybės neišvengė ir organizacija "G.", jai paskirta 1 MGL (130 Lt) bauda. Abi kaltinamosios taip pat pripažintos kaltomis padarius nusikaltimą: L. Š atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje 3 metus ir nuspręsta konfiskuoti neteisėtai priimtus 800 litų, I. R. apribota laisvė 1 metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų