REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas paskutiniu metu Lietuvoje sunkiai "sugaunamas" - jis dažniau būna išvykose nei darbo kabinete Vilniuje. Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos į šį postą deleguotas politikas ir šiuo metu už mokesčių mokėtojų pinigus vieši Italijoje. Taip pat ministro kelionių sąraše yra buvusi ir Ispanija, Kenija, JAV.

REKLAMA
REKLAMA

„Ministras išvyko visuomeninės organizacijos „Fondazione SRT“ kvietimu. Jis domisi Italijos patirtimi atliekų ir užterštų teritorijų tvarkymo klausimais, kad ši praktika būtų pritaikyta Lietuvoje. Ministras domisi ir viešo bei privataus verslo bendradarbiavimu sugrąžinant anksčiau užterštas teritorijas visuomeniniam naudojimui. Taip pat ministras domisi dumblo tvarkymo reikalais, o tai labai aktualu Klaipėdos uostui“, – taip "Lietuvos rytui" G.Kazlausko savaitės viešnagę Romoje pateisino Aplinkos ministerija.

REKLAMA

Dienraštis teigia, jog Aplinkos ministerijos darbuotojai iš keliones už mokesčių mokėtojų pinigus (tiesa, kartais perviršį susimokant iš asmeninių lėšų) pamėgusio vadovo pasišaipo, jį pavadindami „mūsų turistas“.

G.Kazlauskas sausio 14-17 dienomis buvo išvykęs į Ispaniją, kur vyko neoficialus Europos Sąjungos aplinkos ministrų tarybos susitikimas. Jau sausio 18-ąją jis buvo suplanavęs pradėti viešnagę Italijoje. Tačiau prezidentės Dalios Grybauskaitės nurodymas būtent tą dieną visiems Vyriausybės nariams prisistatyti į Prezidentūrą kiek sujaukė G.Kazlausko planus. Bet nesmarkiai. Pirmadienį atlikęs prievolę Prezidentūroje, aplinkos ministras tą pačią dieną išskubėjo į Romą. Ten jo jau laukė ir žmona Renata, nurodo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Neformalus posėdis vyko Sevilijoje, bet ministras prieš tai dar lankėsi ir Madride. Kokie svarbūs reikalai G.Kazlauską net keturias dienas sulaikė Ispanijoje, Aplinkos ministerija buvo linkusi nutylėti. Į neoficialius ES posėdžius ministrai paprastai kviečiami su žmonomis. Šia galimybe pasinaudojo ir G.Kazlauskas.

„Lietuvos ryto“ šaltinių Aplinkos ministerijoje teigimu, R.Kazlauskienė iš Ispanijos į Lietuvą net negrįžo, o išskrido tiesiai į Romą, kur sulaukė vyro, kuriam teko į Vilnių atskristi dėl prezidentės surengto susitikimo. Pasak dienraščio šaltinių, ministras savo pavaldinių prašęs, kad jam su žmona viešbutis būtų užsakytas Romos senamiestyje ir dar būtų surašytos lankytinos Italijos sostinės vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai G.Kazlauskui buvo priminta, kad viešbučiai jo nurodytoje Romos vietoje labai brangūs ir ministerijos taisyklės neleidžia tiek išlaidauti, jis žadėjęs dalį pinigų sumokėti iš savo kišenės. Vykdamas į komandiruotes G.Kazlauskas, atrodo, pernelyg nekreipia dėmesio, kas jį kviečia – svarbu, kad tik šalis būtų graži ir egzotiška.

Aplinkos ministras domisi ne tik Europos šalių civilizacijos ištakomis. Politikui, anot "Lietuvos ryto" patinka keliauti ir po labiau egzotiškas šalis. Praėjusių metų vasario pabaigoje G.Kazlauskas savo gimtadienį galėjo atšvęsti viešėdamas tolimojoje Kenijoje. Jos sostinėje Nairobyje vyko Jungtinių Tautų Aplinkos komiteto sesija.

REKLAMA

Nepaisydamas to, kad tuo metu premjeras Andrius Kubilius visus gąsdino vis labiau smaugiančia krize ir liepė taupyti lėšas, ministras į Keniją taip pat buvo išvykęs ne vienas, o su dviem žaviomis pavaldinėmis – patarėja Laura Dzelzyte ir Aplinkos strategijos departamento vadove Vilija Augutavičiene. Vien tik ministerijos pasiuntinių kelionė, neskaičiuojant dienpinigių, mokesčių mokėtojams tada atsiėjo apie 30 tūkst. litų.

Nepraleido progos keliautojas G.Kazlauskas praėjusių metų rugsėjo mėnesį nuvykti ir į Niujorke vykusią Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesiją. Po skandalingos viešnagės Kenijoje kai kurie pareigūnai bandė ministrą atkalbėti vykti į Niujorką, kur Lietuvai atstovavo ir prezidentė D.Grybauskaitė, ir užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, ir aukšti diplomatai.

„Nė karto nebuvau Amerikoje, kodėl turėčiau praleisti tokią progą?“ – taip, anot Aplinkos ministerijos valdininkų, paaiškino G.Kazlauskas. Ministro kelionė tada atsiėjo apie 10 tūkst. litų, nes jis panoro skristi patogiai – verslo klase. Tie, kurie ministerijoje stebisi G.Kazlausko kelionėmis, o gal jam ir pavydi, „Lietuvos rytui“ užsiminė, kad ministras vėl planuoja skristi į Nairobį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų