REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtoji „Australian Open“ turnyro diena pažėrė visą pluoštą sensacingų rezultatų. Ypač tai pasakytina apie moterų varžybas, kuriose favoritės ne tik pralaimėjo, bet buvo tiesiog nušluotos.

REKLAMA
REKLAMA

Belgė ir serbė pažemintos

Viena iš realiausių pretendenčių į „Australian Open“ čempionės titulą 26-erių metų belgė Kim Clijsters šiandien nepadoriai 0:6, 1:6 neatsilaikė prieš Rusijos atstovę Nadią Petrovą ir net nepateko į varžybų šešioliktfinalį. Ši dvikova truko vos 52 min.

REKLAMA

K. Clijsters, kuri triumfavo paskutiniame „Grand Slam“ turnyre „US Open“, po patirto fiasko nerado žodžių:

„Tai baisiausia, kas gali nutikti tokio lygio varžybose. Maniau, kad esu tikrai gerai pasiruošusi šiam mačui, bet man kažkas nutiko, nejaučiau savo žaidimo ir vis klausiau savęs, kas man yra. Tai tik dar labiau man trukdė ir buvo akimirkų, kai aš norėjau sulaužyti savo raketę.“

Ne ką geriau pasirodė ir serbė Jelena Jankovič, kuri 2:6, 3:6 pripažino ukrainietės Alonos Bondarenko pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto po netikėtos ir skaudžios nesėkmės J. Jankovič stengėsi per daug nenusivilti:

„Tai dar tik metų pradžia, tad nieko tokio. Aš esu iš tų, kuri mėgsta sužaisti daug mačų ir kurios žaidimui reikia laiko įsibėgėti. Taigi turiu likti pozityvi ir tęsti savo darbą. Šiandien padariau per daug klaidų ir varžovei leidau įgyti pasitikėjimo savo jėgomis.“

Kitose dvikovose rusė Dinara Safina 6:1, 6:2 pranoko britę Eleną Baltachą, o belgė Justin Henin 3:6, 6:4, 6:2 palaužė rusę Alisą Kleybanovą. Į kitą etapą taip pat iškopė Marija Kirilenko, Janina Wickmayer ir Zheng Jie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Nadalio ir I. Karlovičiaus pergalės

Vyrų varžybose itin didelių netikėtumų šiandien nebuvo užfiksuota. Škotas Andy's Murray'us 7:5, 6:1, 6:4 sutriuškino prancūzą Florentą Serrą, ispanas Rafaelis Nadalis 6:4, 6:2, 2:6, 7:5 įveikė vokietį Philippą Kohlschreiberį, o amerikietis Andy's Roddickas 6:7 (4-7), 6:4, 6:4, 7:6 (7-3) patiesė ispaną Feliciano Lopezą.

Nesustabdomai kol kas žygiuoja ir 208 cm ūgio kroatų milžinas Ivo Karlovičius, kurio naująja auka tapo kroatas Ivanas Ljubičičius – 6:3, 3:6, 6:3, 7:6 (9-7).

Su savo varžovais šiame etape susitvarkė ir Juanas Martinas del Potro, Fernando Gonzalezas, Marinas Čiličius bei Johnas Isneris.

Melburne vykstančio „Australian Open“ turnyro prizų fondą sudaro 21,4 mln. JAV dolerių.





AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų