REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų sausio mėnesį startavo puslapis kaveikiavaldzia.lt, vienoje vietoje pristatantis Seimo ir Vyriausybės pranešimus, darbotvarkes, projektus bei kitas naujienas.

REKLAMA
REKLAMA

Ši naujajame tinklalapyje randama informacija skirta valdžios institucijų veiklai viešinti ir skaidrinti, padėti organizuotis pilietinėms visuomeninėms iniciatyvoms.

REKLAMA

Iki šiol norint sužinoti, ką veikia valdžia ir mūsų tautos išrinktieji reikėdavo ilgai ir nuobodžiai naršyti pagrindinių šalies institucijų interneto svetainėse. Pakankamai daug laiko užtrukdavo užregistruotų ir visuomenei pateiktų svarstyti įstatymų bei vyriausybės nutarimų projektų paieška, kuri, savo ruožtu, trukdė visuomenei dalyvauti teisėkūros ir kituose procesuose, jie nebuvo lengvai pasiekiami.

Informacijos apie šių institucijų veiklą paieška naujajame puslapyje supaprastinta iki vieno pelės spustelėjimo – šiuo metu čia yra pateikiamos naujausios Seimo posėdžių ir Vyriausybės darbotvarkės, pranešimai spaudai bei teisės aktų projektai.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad susipažintume, kuo užsiima Seimo nariai ar premjeras, į kaveikiavaldzia.lt paieškos laukelį tereikia įvesti dominantį raktažodį (pvz., politiko pavardę). Tokiu būdu galima aiškiai matyti, kokiuose susitikimuose ar komisijų posėdžiuose dalyvaujama, kokie teisės aktų projektai teikiami svarstymui ir t.t.

Kaveikiavaldzia.lt gimė bendradarbiaujant pilietiškai nusiteikusiems programuotojams bei visuomeninkams, susibūrusiems į Google grupę „Mano valstybė“. Grupės narius vienija atviros visuomenės bei atviros vyriausybės idėjos. Tinklalapio atsiradimą įkvėpė tokie pavyzdžiai kaip britų mySociety.org svetainės, piliečiams suteikiančios patogias interneto priemones leidžiančias dalyvauti valstybės valdymo procese: paprasčiau gauti aktualią informaciją, lengviau susisiekti su politikais, greičiau susiorganizuoti pilietinėms akcijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaveikiavaldzia.lt yra tik pradžia – „Mano valstybės“ grupė pasiryžusi toliau plėtoti šį puslapį, pridėdama daugiau naujienų šaltinių ir suteikdama daugiau galimybių piliečiams susirasti juos dominančią informaciją, bei kurti ir tobulinti panašias priemones, kurių dėka valstybės valdymo procesas taptų viešesnis, skaidresnis ir tuo pačiu suprantamesnis visuomenei.

Kaveikiavaldzia.lt yra atviro kodo projektas - prie jo tolesnio kūrimo ir vystymo gali prisidėti visi norintys programuotojai.

Emilis Dambauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų