REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius neįvardina, kas galėtų pakeisti Prezidentės pasitikėjimą praradusį užsienio reikalų ministrą Vygaudą Ušacką, tačiau teigia, kad apie jo pamainą galvojama tyliai.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas pakartojo, kad užsienio reikalų ministro situacija trečiadienį aptarta tarp koalicijos vadovų partnerių. Pasak A. Kubiliaus, ligšiolinis V. Ušacko darbas vertinamas gerai, tačiau, Prezidentei Daliai Grybauskaitei pareiškus negalinčiai toliau dirbti su ministru, reikia atsižvelgti į tokią šalies vadovės poziciją.

REKLAMA

"Ministras apie tai yra informuotas ir, kaip žinote, pareiškė atsistatydinsiąs. Ministro pareiškimą, kurį jis man artimiausiu metu įteiks, ir bendrą susiklosčiusią situaciją aptarsiu su mūsų partijos vadovybe, kuri yra delegavusi ministrą ir turės apsispręsti dėl tolimesnių veiksmų", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Ministras Pirmininkas teigė neišgirdęs iš Prezidentės reikalavimo ar pageidavimų dėl būsimo užsienio reikalų ministro.

REKLAMA
REKLAMA

"Galvojam, bet galvojam tyliai (apie naują užsienio reikalų ministrą - ELTA), ir tai aptarsime pradžiai partijoje, atsižvelgsime į visą bendrą situaciją ir į tai, kaip Prezidentė formuluoja savo požiūrį į užsienio politiką ir jos įgyvendinimą, kitus aspektus, ir artimiausiu metu apsispręsime", - teigė Premjeras.

Vertindamas pastarųjų mėnesių įvykius, kai D. Grybauskaitė "nukirto galvas" ne vienam aukštam pareigūnui, A. Kubilius atmetė argumentus, kad Lietuva atsidūrusi prezidentinio valdymo situacijoje.

"Esame konstitucinės demokratijos šalis, visus valdymo aspekto santykius tarp Prezidentės apibrėžia Lietuvos Respublikos Konstitucija. Todėl nematau, ką čia būtų galima diskutuoti. (...) Aš jaučiuosi pakankamai gerai sutariantis su Prezidente dėl darbų sąrašų. Ministrai turi turėti Prezidentės ir Premjero pasitikėjimą, ir jeigu vieno iš tokių pasitikėjimų trūksta, tenka ieškoti sprendimų", - kalbėjo Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar yra daugiau Prezidentės netenkinančių ministrų, A. Kubilius sakė tokių priekaištų iš šalies vadovės neišgirdęs.

ELTA primena, jog neoficialiai kalbama, kad Lietuvos diplomatijos vadovo postą galėtų užimti Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Audronius Ažubalis. Į postą gali pretenduoti ir konservatorė Vilija Aleknaitė Abramikienė.

Tai bus trečias pasikeitimas A. Kubiliaus vadovaujamame Ministrų Kabinete. Buvusiam finansų ministrui Algirdui Šemetai išvykus į Briuselį, jį pakeitė Ingrida Šimonytė. Buvusį socialinės apsaugos ir darbo ministrą Rimantą Joną Dagį, D. Grybauskaitei tapus Prezidente ir tvirtinant naują Vyriausybę, pakeitė Donatas Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų