REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nevaldomas Danijos kiaulininkystės kompleksų veržimasis į Lietuvą ir jų besaikė plėtra, nesilaikant galiojančių teisės aktų, kelia realią grėsmę šalies gamtai ir gyventojų sveikatai. Lietuva virs daniškų kiaulidžių užteršta teritorija, įsitikinęs Lietuvos žaliųjų judėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį į protesto akciją prie Vyriausybės rūmų susirinko apie pusšimtį šio judėjimo ir kaimo bendruomenių atstovų.

REKLAMA

Plakatais "Kiaulės gerai, bet kas per daug, tas nesveika", "Kalvarijoje ne visi kiaulės, yra ir žmonių", "Neleiskite užsieniečiams niokoti Lietuvos", "Mes norime kvėpuoti tyrą orą ir gerti neužterštą vandenį", "Mes - prieš gamtos taršą" protesto akcijos dalyviai ragino valstybės institucijas imtis ryžtingų veiksmų situacijai pagerinti.

Kalvarijos, Mažeikių, Radviliškio, Pakruojo savivaldybių gyventojai ir visuomeninių organizacijų atstovai išsakė nepasitenkinimą Ministro Pirmininko kanclerio Deivydo Matuliono vadovaujamos darbo grupės gyvulininkystės ir paukštininkystės įmonių problemoms spręsti veikla. Pilietinės akcijos metu pareikalauta šios grupės vadovo D. Matulionio atstatydinimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Žmonės visoje Lietuvoje kuo toliau, tuo labiau kenčia nuo įvairių taršą skleidžiančių objektų, ypač danų kiaulių fermų, įvairių chemijos, plastmasės gamyklų. Lietuvos valdininkai ir politikai ruošia dirvą nekontroliuojamai kiaulių ir paukščių kompleksų plėtrai bei Danijos kiaulininkų invazijai, palikdami visuomenei "teisę" bylinėtis teismuose su stambiaisiais verslininkais, korumpuotais valstybės pareigūnais ir papirktais mokslininkais, parengusiais planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai ir visuomenės sveikatai vertinimo ataskaitas", - sakė Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininkas Rimantas Braziulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės spaudos tarnyba trečiadienį išplatintame pranešime teigia, kad Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus pernai gruodžio 18 dieną sudaryta darbo grupė, nagrinėjanti aktualias problemas, susijusias su gyvulininkystės, paukštininkystės ir žemės ūkio įmonių objektų sanitarinių apsaugos zonų nustatymu ir poveikio aplinkai vertinimo procesu, kol kas buvo susirinkusi tik į vieną posėdį ir aptarusi organizacinius klausimus.

Seimo Kaimo reikalų komiteto siūlymu darbo grupei vadovauja Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis. Darbo grupėje, be valstybės institucijų atstovų, dirba ir kompetentingi ekspertai, mokslo institucijų, asociacijų, Žaliųjų judėjimo, vietos bendruomenių atstovai.

REKLAMA

Trečiadienį keli Žaliųjų judėjimui atstovaujantys darbo grupės nariai įteikė prašymą darbo grupės vadovu paskirti asmenį, kurio nešališkumas ir kompetencija nekeltų jokių abejonių visuomenei.

Su akcijos dalyviais sutikęs Ministro Pirmininko patarėjas Arvydas Basiulis pabrėžė, kad Premjero sudaryta darbo grupė kvalifikuotai ir kruopščiai išnagrinės su stambiais žemės ūkio objektais susijusias problemas, atsižvelgdama į visų suinteresuotų grupių teisėtus reikalavimus. "Tuo tarpu akcijos dalyvių teiginys, kad darbo grupės vadovas D. Matulionis, dirbęs Lietuvos ambasadoriumi Danijoje, gali būti suinteresuotas proteguoti šios šalies verslininkus, kelia tik šypseną", - teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų