REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį patvirtino komisiją, kuri koordinuos Vilniaus Lukiškių aikštės sutvarkymo ir Lietuvos laisvės kovotojų atminimo įamžinimą iki minėtųjų darbų atlikimo pabaigos, taip pat teiks pasiūlymus dėl projektų konkursų, įgyvendinimo ir lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijai vadovaus Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis. Tarp komisijos narių - Lietuvos sąjūdžio tarybos, Kultūros ir Aplinkos ministerijų, Lietuvos architektų sąjungos, Lietuvos istorijos instituto, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bei Lietuvos laisvės kovotojų sąjungų, Lietuvos laisvos kovos sąjūdžio, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro, Lietuvos nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolijos, Kultūros paveldo departamento, Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus savivaldybės atstovai.

REKLAMA

Anksčiau dirbusi darbo grupė mano, kad Lukiškių aikštė turėtų būti sutvarkyta, pritaikant ją valstybinei reprezentacinei funkcijai ir visuomenės poreikiams.

Vilniaus centre esanti aikštė iki šiol nesutvarkyta po to, kai 1991 m. buvo nukeltas sovietmečiu jos viduryje stovėjęs Lenino paminklas.

Planuojama aikštę sutvarkyti bei įamžinti joje kovotojų už Lietuvos laisvę atminimą per trejus metus.

2008 m. Vilniaus savivaldybėje įvyko Lukiškių aikštės suplanavimo ir simbolio "Laisvė" sukūrimo architektūrinio-meninio projekto konkursas, paskelbtos septynių geriausių darbų autorių - architektų ir skulptorių - pavardės, iš jų išrinkti du geriausi projektai. Planuota, kad Lukiškių aikštės rekonstrukcija, orientaciškai kainuosianti apie 45 mln. litų, bus baigta iki 2009 metų vasaros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų