REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Seimo kontrolieriaus pareigų, pasibaigus įgaliojimų laikui, parlamentarai atleido dvi Seimo kontrolieres.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nutarimu, iš Seimo kontrolierės pareigų Albina Radzevičiūtė atleista nuo šių metų vasario 15 d. Virginija Pilipavičienė neteks Seimo kontrolierės pareigų nuo sausio 20 d.

REKLAMA

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė padėkojo kontrolierėms už darbą ir didelį indėlį į Seimo kontrolierių įstaigos veiklą.

Seime yra svarstomos įstatymo pataisos, kuriose siūloma nuo 5 iki 2 sumažinti Seimo kontrolierių pareigybių skaičių. Manoma, kad toks sprendimas leistų sutaupyti apie 200 tūkstančių litų valstybės biudžeto lėšų per metus, primena ELTA.

I. Degutienės įregistruotu Seimo kontrolierių įstatymo pataisų projektu siūloma nustatyti, kad Seimo Pirmininko teikimu parlamentas skiria du Seimo kontrolierius: vieną valstybės institucijų ir įstaigų ir vieną apskričių viršininkų administracijų bei savivaldybių institucijų ir įstaigų pareigūnų veiklai tirti. Šį pasiūlymą teikia ir Seimo Žmogaus teisių reikalų komitetas, kuriam parlamento valdyba buvo pavedusi išanalizuoti Seimo kontrolierių įstaigos veiklą.

Įvertinus 2007-2009 metais kiekvienam Seimo kontrolieriui tekusių skundų skaičių matyti, kad valstybės institucijų ir įstaigų pareigūnų veiklą tiriantys du Seimo kontrolieriai bei apskričių, savivaldybių institucijų ir įstaigų pareigūnų veiklą tiriantys trys Seimo kontrolieriai gavo maždaug vienodą skundų skaičių (atitinkamai 2007 m. - 764 ir 786, 2008 m. - 831 ir 813, per devynis 2009 m. mėnesius - 608 ir 570).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų