• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad tik po pusmečio – apie gegužės ar birželio mėnesį – paaiškės, kada bus pradėtos kompensuoti sumažintos senatvės pensijos. Anot Ministro Pirmininko, visų pirma reikia sulaukti aiškesnių ekonomikos įvertinimų, o tada bus galima spręsti dėl kompensavimo pradžios datų.

REKLAMA
REKLAMA

„Seimas tokį pavedimą yra davęs Vyriausybei – iki liepos 1 dienos parengti kompensavimo mechanizmą. Dar prieš Seimui priimant tokią įstatymo nuostatą, Vyriausybė jau pati buvo nustačiusi, kad sumažintos pensijos bus kompensuojamos pasibaigus krizei tokiu būdu, kad nedidėtų deficitas ir nedidėtų valstybės skola.

REKLAMA

Taigi tam tikri bruožai yra pasakyti. Detalesnius planus, be abejo, galėsime viešai aptarti arčiau gegužės-birželio mėnesių, nes mums visų pirma labai svarbu sulaukti aiškesnių ekonomikos įvertinimų – kaip baigėsi praėję metai, kokios prognozės brėžiamos šiems metams“, – interviu Lietuvos radijui sakė A. Kubilius.

Premjero teigimu, matoma vis daugiau prognozių, kurios brėžia geresnę perspektyvą, bet visos prognozės ir visos perspektyvos dar kol kas yra pakankamai trapios.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu prognozės bus linkusios į geresnę pusę negu buvo prognozuojama anksčiau, tada galėsime drąsiau kalbėti apie artimiausią laikotarpį, apie 2011, 2012 metus ir apie tai, kokiu būdu tas pensijų sumažinimas bus kompensuojamas“, – teigė A. Kubilius.

Senatvės pensijos nuo šių metų sausio vidutiniškai sumažėjo 5 procentais. Tiesa, tiems, kas gauna 650 litų, jos mažinamos nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų