REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio politikai nepraleidžia progos pasireklamuoti už mokesčių mokėtojų pinigus.

Spaudoje skelbiamame iš Savivaldybės biudžeto apmokėtame „Miesto žinių“ puslapyje kaip svarbiausia Panevėžio naujiena pateikiama tai, kad laikinasis miesto vadovas Ramūnas Vyžintas pasiryžęs dar kartą bandyti laimę mero rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Savo patarėjui Audriui Rudžiui duotame interviu R.Vyžintas nepraleido progos už mokesčių mokėtojų pinigus pasigirti, kodėl jis būtų tinkamas eiti mero pareigas.

REKLAMA

„Jei turėsiu valdančiosios daugumos palaikymą, tikrai kelsiu savo kandidatūrą, kadangi gerai žinau, kokius iššūkius ir problemas turi spręsti mūsų Savivaldybės taryba“, – teigė R.Vyžintas už biudžeto lėšas apmokėtame puslapyje.



Pasinaudojo padėtimi

Laikinasis meras nemano, kad toks interviu labiau primena rinkimų agitaciją ir politiko pasireklamavimą.

„Tai – politinė diskusija, visuomenės interesų patenkinimas. Manęs paklausė, aš atsakiau. Vadovas atsako į bet kurį klausimą apie aktualias miestui problemas“, – „Sekundei“ aiškino R.Vyžintas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjus, kodėl tada už Savivaldybės lėšas apmokamame puslapyje nesuteikta galimybė pasisakyti jo politiniam oponentui Vitalijui Satkevičiui, taip pat kandidatuojančiam į mero postą, R.Vyžintas priminė savo postą.

„V.Satkevičius nėra laikinai einantis mero pareigas. O mano interviu yra miesto vadovo žodis. Jei būtų skiltis „Tarybos narių ringas“ ar „Tarybos narių nuomonė“, galėtų pasisakyti ir jis“, – pabrėžė R.Vyžintas.

Tarybos opozicija dar prieš keletą mėnesių prašė valdančiųjų sudaryti galimybę ir jiems pasisakyti „Miesto žinių“ puslapyje ar bent Savivaldybės internetinėje svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Tarybos koalicija pabūgo oponentams suteikti tribūną.

„Prieš kiek laiko buvo iškilusi diskusija, ar gali pasisakyti ir opozicija. Gal reikės svarstyti įvairias formas. Nagrinėsime ir šitą variantą“, – pažadėjo R.Vyžintas.

Kaltę prisiėmė patarėjas

Interviu su laikinuoju Panevėžio vadovu rengęs mero patarėjas A.Rudys nesiryžo konkrečiai atsakyti, kieno idėja buvo rašyti apie R.Vyžinto ketinimus dar kartą kandidatuoti į mero postą.

„Vadovo žodžio skiltyje rotacijos principu pasisako visi Panevėžio vadovai. Dabar atėjo eilė laikinai mero pareigas einančiam R.Vyžintui. Tai buvo bendra mūsų idėja, bet jei jums reikalingas kaltininkas – mano. Nepatinka prisiimti laurų, bet kaltę galiu“, – aiškino A.Rudys.

REKLAMA

Pasak mero patarėjo, buvo svarstytos ir kitos pokalbio temos, tačiau pasirinkta esą šiuo metu aktualiausia – mero rinkimai.

„Visada kalbamės, kas žmonėms aktualiau: nevalytos miesto gatvės ar miesto mero rinkimai. Visose savivaldybėse gatvės nevalytos, o mero neišsirinko tik Panevėžys“, – temos aktualumą grindė A.Rudys.

Kandidatas į merus V.Satkevičius mano, kad rinkimų tema Savivaldybės apmokame puslapyje neturėtų būti gvildenama.

„Tokie klausimai aptarinėjami „Lietuvos savivaldybių žinių“ žurnale, kur gali pasisakyti ir merai, ir vicemerai. Teisinga būtų, jei Savivaldybės puslapyje ne vien R.Vyžinto ar kito vadovo, o visų 31 Tarybos nario ar bent frakcijų nuomonė būtų spausdinama. Laikinasis meras tęsia valdančiosios daugumos politiką, kad viešoji erdvė skirta tik koalicijos atstovams, o kitokia nuomonė blokuojama“, – pastebi V.Satkevičius.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų