REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Lietuvos pašto" nustekenimu apkaltinti socialdemokratai ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą ir Valstybės kontrolę. Ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius žadėjo tai padaryti artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas atmetė susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio kalbas apie tai, esą socialdemokratai bandė nustekenti "Lietuvos paštą" ir parduoti už vieną litą.

REKLAMA

"Stebina tai, kad Vyriausybės nariai nežino įstatymų. Įstatymu patvirtintas Strateginės reikšmės įmonių sąrašas. Jame įrašytas ir "Lietuvos paštas". Jei kažkas norėtų jį parduoti, įmonė turėtų būti išbraukta iš šio sąrašo. Tačiau yra vienos eilutės "Lietuvos pašto" įstatymas, kuriame parašyta, kad 100 proc. "Lietuvos pašto" akcijų priklauso valstybei. Tai reiškia, kad kažkas norėdamas pajudinti nors vieną akciją, turi gauti viso Seimo leidimą", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas taip pat atmetė kalbas apie tai, esą senoji įmonės administracija viešuosius pirkimus galėjo vykdyti neskaidriai. A. Butkevičius nesutinka ir su įmonės patirtų nuostolių dydžiu.

"Nesileisiu į detales, tačiau drąsiai galiu teigti, kad dirbant senajai įmonės administracijai paštas patyrė tokius nuostolius, kokie buvo galimi. Pusei metų numatytas 15 milijonų litų nuostolis, o "Lietuvos paštas" pusmetį baigė su 11 milijonų litų nuostoliu. Po devynių praėjusių metų mėnesių paštas buvo patyręs apie 21 milijoną litų nuostolių, o ne 36, kaip sako ministras E. Masiulis, todėl peršasi išvada, kad per likusius tris mėnesius naujoji valdžia nuostolį gerokai padidino pati", - sako A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LSDP frakcijos seniūnas pabrėžė, jog viešai minimas sklypo pirkimas buvo skaidrus, iš septynių pasiūlytų sklypų buvo atrinktas pigiausias ir tinkamiausias tuometinės rinkos sąlygomis.

Socialdemokratai ketina prašyti Generalinės prokuratūros ir Valstybės kontrolės, kad būtų ištirta, ar viešieji "Lietuvos pašto" pirkimai buvo vykdomi skaidriai, ir kiek Europos Sąjungos lėšų ministerijos panaudoja viešiesiems ryšiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų