REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D.Britanijos vyriausybė parengė pranešimą, skirtą artimiausiais dešimtmečiais atsirasiančioms paklausioms profesijoms. Jo ištraukos skelbiamos „ScienceSoWhat“ svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

20 perspektyviausių profesijų, kurioms turėtų ruoštis būsimieji darbo rinkos dalyviai, sąrašą pradeda dirbtinių žmogaus kūno dalių gamintojai. Po jų seka nanomedikai ir genetiškai pakeistus augalus ibei gyvulius auginsiantys fermeriai.

REKLAMA

Į ateities profesijų sąrašą pateko ir „vertikalieji fermeriai“, jų darbo vieta – didmiesčiuose veiksiantys žemės ūkio produkcijos dangoraižiai, aprūpinsiantys šviežiomis daržovėmis ir kitais maisto produktais šalies miestų gyventojus. Ateities visuomenei taip pat reikės virtualaus mokymosi sritį išmanančių mokytojų, virtualių advokatų, astronautų, kosminių architektų ir gidų, klimato inžinerijos specialistų ir kitų iš pažiūros egzotiškų veiklos sričių žinovų.

Pasak Jungtinės Karalystės mokslo ir inovacijų ministro Paulo Draysono, visos į šį sąrašą įtrauktos profesijos – jau nebe mokslinės fantastikos sritis, ir dabartiniams moksleiviams reikia ruoštis skraidančių automobilių projektavimui ir orų keitimo technologijų įvaldymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų