REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos pareigūnai pastebi, kad Lietuvos keliuose mažėja avaringumas, o eismo įvykių, palyginti su ankstesniais metais, fiksuojama penkis kartus mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento duomenimis, pernai užregistruoti 3 827 eismo įvykiai, juose žuvo 370 eismo dalyvių, 4 459 buvo sužeisti. Palyginti su 2008 metais, 2009-aisiais per 20 proc. mažiau įvyko avarijų, žuvo ir buvo sužeista žmonių.

REKLAMA

Pernai policija šalyje išaiškino 448 990 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų. Nustatyta, kad daugiausia, apie 81 proc., šių pažeidimų padarė vyrai. Už KET pažeidėjai sumokėjo 42,7 mln. litų baudų.

"Džiugina, kad avaringumas Lietuvoje mažėja. O tai, kad per pastarąsias 10 dienų šalies keliai nebuvo nudažyti žuvusiųjų juose krauju, leidžia manyti, jog visuomenė supranta, kad žūtys keliuose yra beprasmės", - penktadienį spaudos konferencijoje sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius, kalbėdamas apie 2010 metų policijos veiklos prioritetus, teigė, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas pėsčiųjų, dviračių, mopedų ir motociklų vairuotojų, vadeliotojų, kitų asmenų daromų KET pažeidimų, neblaivių ir neturinčių teisės vairuoti transporto priemones asmenų išaiškinimui.

Policija netoleruos vairuotojų pavojingo ir chuliganiško vairavimo, kontroliuos vairuotojų ir keleivių saugos diržų, vaikams skirtų specialių sėdynių, mopedų, motociklų, dviračių vairuotojų ir jų keleivių saugos šalmų naudojimą. Didelį dėmesį policijos pareigūnai teiks visuomenės švietimui ir pilietiškumo ugdymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų