REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentūroje – istoriniai Lietuvos įvykiai menininkų akimis

Naujieji, 2010 metai Prezidentūroje prasidės Nacionalinės premijos laureato dailininko Šarūno Saukos Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirto  paveikslo pristatymu  ir   diskusija   tema „Istorija šiuolaikiniame mene“.

REKLAMA
REKLAMA

Filosofės Jūratės Baranovos vedamoje diskusijoje  dalyvaus dailininkas Šarūnas Sauka, rašytojas Sigitas Parulskis ir kompozitorius Mindaugas Urbaitis.

REKLAMA

„Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetis buvo pažymėtas ne  vienu  įsimintinu renginiu ir akcija. Tačiau menininkų įamžinti istoriniai Lietuvos įvykiai turi ypatingą, neįkainojamą vertę, padedančią išsaugoti tai, kas svarbiausia, ir suteikiančią stiprybės kuriant ateities Lietuvą “, – teigia Prezidentė  Dalia Grybauskaitė.  

Menotyrininkų teigimu, Šarūno Saukos kūryba – tai išskirtinis reiškinys Lietuvos meno istorijoje, priverčiantis nauju žvilgsniu pažvelgti tiek į patį save, tiek į mus supantį pasaulį. Lietuvos vardo tūkstantmečiui  skirtas Šarūno Saukos paveikslas yra  kitoks, sukrečiantis  žvilgsnis į Lietuvos istoriją,  skatinantis  analizuoti dabartį ir siūlyti naujas idėjas, padėsiančias kuri ateities  Lietuvą.  

REKLAMA
REKLAMA

Kurti kitokią Lietuvą raginanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė įsitikinusi, kad šalies ateitis yra iniciatyvių ir kūrybiškų žmonių rankose.   

Šarūno Saukos paveikslo pristatymas ir diskusija apie menininkų požiūrį į istorinius Lietuvos įvykius  Prezidentūroje  vyks sausio 4 dieną 11 valandą.  

Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtas  Šarūno Saukos paveiklas Prezidentūroje bus  eksponuojamas  visą  Prezidentės Dalios Grybauskaitės kadencijos laikotarpį. Šį paveikslą galės apžiūrėti ir Prezidentūros svečiai,  ir ekskursijų dalyviai.  

Nuo praeitų metų rudens Prezidentūros erdvės tapo atviros įvairiems visuomeniniams ir kultūros renginiams, kuriuose  sostinės  gyventojai ir svečiai  gali dalyvauti nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų