• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) pradėjo susirašinėti su Lietuvos vyriausybe dėl pašalinto iš prezidento pareigų Rolando Pakso skundo prieš Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

 

R.Paksas 2004 metų balandžio pradžioje per parlamentinę apkaltą buvo pašalintas iš prezidento pareigų už šiurkščius Konstitucijos pažeidimus ir priesaikos sulaužymą, tuomet Konstitucinis Teismas paskelbė, kad apkaltos būdu iš pareigų pašalintas R.Paksas iki gyvos galvos negalės eiti jokių valstybinių pareigų, reikalaujančių duoti priesaiką.

REKLAMA

 

Šį Teismo sprendimą R.Paksas skundė EŽTT.

 

Kaip BNS sakė EŽTT referentas Dovydas Vitkauskas, Lietuvos vyriausybei praėjusią savaitę buvo išsiųstas paklausimas, ar draudžiant dalyvauti rinkimuose į įstatymų leidžiamąją valdžią, nebuvo pažeistos R.Pakso teisės.

 

Pasak referento, gavęs atsakymą iš Lietuvos vyriausybės, EŽTT leis pasisakyti pačiam pareiškėjui, tuomet bus sprendžiama, ar byla išvis bus nagrinėjama. Anot D.Vitkausko, bendravimo procedūra gali užtrukti vieną ar du mėnesius.

 

Nušalintasis prezidentas Strasbūre įsikūrusiam teismui skundėsi ir dėl apribotos galimybės dalyvauti Prezidento rinkimuose, tačiau teismas, remdamasis Konvencijos nuostatomis, šį skundą atmetė pirminio nagrinėjimo metu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų