• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekontroliuojamas VSD - pavojus Lietuvos valstybei

Seimo Pirmininkė, Valstybės gynimo tarybos narė Irena Degutienė yra įsitikinusi, kad VSD veiklos neatsakingumas ir nekontroliavimas yra pavojingas Lietuvos valstybei, nes tokia situacija bet kada gali pradėti naudotis ir ne strateginiai Lietuvos partneriai.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokie veiksmai yra labai pavojingi ir demokratinei Lietuvos santvarkai, - sakė Seimo Pirmininkė. - Todėl tikiuosi, kad bus baigtas ir kitas šiuo metu vykstantis parlamentinis tyrimas, kuris pateiks aiškius atsakymus ir dėl galimo slapto žurnalistų ar politikų telefoninių pokalbių pasiklausymo".

REKLAMA

"Iš komiteto išvadų darytina prielaida, kad komiteto apklausose atsakinėję buvę aukšti Valstybės saugumo departamento pareigūnai tyrimo metu kai kuriuos faktus nuslėpė. Taip pat galima prielaida, kad VSD veikė nekontroliuojamai, - sakė I. Degutienė. - Todėl būtina pritarti komiteto siūlymui kreiptis į Generalinę prokuratūrą, ar tokiais savo veiksmais VSD vadovybė nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi, ar neviršijo įgaliojimų".

REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovės nuomone, po NSGK atlikto tyrimo yra visiškai akivaizdu, kad nebeužtenka tik pakeisti VSD vadovą, bet būtinos rimtos šios struktūros reformos, po kurios Valstybės gynimo taryba realiai taptų svarbiausia slaptųjų tarnybų aiškius veiklos tikslus nustatančia institucija.

Tyrimą atlikęs NSGK pasiūlė Generalinei prokuratūrai ištirti, ar buvusios VSD vadovybės Mečio Laurinkaus, Arvydo Pociaus ir Dainiaus Dabašinsko veiksmuose nebuvo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ar įgaliojimų viršijimo požymių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų