REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ištraukus 2010 metų pasaulio futbolo čempionato burtus paaiškėjo, kad viena stipriausių Afrikos rinktinių Dramblio Kaulo Krantas pateko į mirtininkų grupę.

REKLAMA
REKLAMA

„Drambliais“ vadinamai komandai teks varžytis G grupėje, kurioje dar žais Brazilijos, Portugalijos ir Šiaurės Korėjos futbolininkai. Nepaisant nesėkmingų burtų, 31 metų afrikiečių lyderis Didier Drogba tikina, kad jei kam ir reikia nerimauti, tai tik jų varžovams.

REKLAMA

Pagaliau didžiuosis, kad yra afrikiečiai

– Koks jausmas bus žaisti Pasaulio čempionate, kuris pirmą kartą vyks tavo gimtajame žemyne – Afrikoje? – FIFA paklausė D. Drogbos.

– Mes esame labai laimingi, kad būsime šios šventės dalis. Tikime, kad tai turbūt pirma tokia didelė galimybė Afrikai visam pasauliui parodyti, ką ji sugeba. Ateinanti vasara bus tas laikas, kai mes visi didžiuosimės tuo, kad esame afrikiečiai. Žinome, kad čempionatas pakeis daugybę nusistovėjusių stereotipų apie mūsų kraštą.



.– Turbūt iš tavęs ir tavo rinktinės afrikiečiai 2010 metų čempionate labai daug tikėsis.

REKLAMA
REKLAMA

– Taip, bet jie daug tikisi iš mūsų jau ir dabar. Mes laimime daugybę rungtynių, žaidžiame gerą ir gražų futbolą. Kalbant apie asmeninius tikslus – noriu pasirodyti gerai ir padėti savo rinktinei pasiekti kuo aukštesnius tikslus.

Pasaulio čempionate mes atstovausime ne tik Dramblio Kaulo Krantui, bet ir milijonams kitų Afrikos šalių gyventojų, todėl vyksime ten kautis iš visų jėgų.

Tikslas – bent pusfinalis

– Daug kas sako, kad šis čempionatas yra geriausia proga kuriai nors Afrikos rinktinei pirmą kartą per istoriją pasiekti pusfinalį ar net laimėti turnyrą. Kaip manai, ar Dramblio Kaulo Krantas pajėgus tai padaryti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Turiu pasakyti, kad tai padaryti bus labai nelengva ir kad tai didžiulis iššūkis, bet mes esame tikrai motyvuoti, nes mums – išskirtinės pirmenybės.

Tačiau čempionate bus daug labai stirių komandų, tokių kaip Brazilija ar Vokietija, kurios jau yra laimėjusios šį turnyrą, todėl mums reikės ir sėkmės.

Aš ir mano draugai tikrai labai norime Pietų Afrikos Respublikoje perrašyti istoriją ir priversti afrikiečius didžiuotis mumis. Gana, Egiptas, Kamerūnas, PAR ir Dramblio Kaulo Krantas – visos šios rinktinės turi bent po keletą aukščiausios klasės žaidėjų ir gali nužygiuoti toli. Dabar tereikia sulaukti kitų metų vasaros.

REKLAMA

– 2006 metų pasaulio čempionate Vokietijoje jums nepasisekė – žaidėtė gerai, bet neįveikėte grupės barjero. Ko pritrūko?

– Mums tai buvo pirmas toks čempionatas, todėl buvo sunku. Reikia pripažinti, kad ir grupė, į kurią patekome, buvo labai stipri. Bet, žinoma, tai – ne pasiteisinimas.

Dabar esame kur kas geriau pasiruošę ir žinome, ko tikėtis tokio lygio varžybose. Be to, mūsų rinktinė per tuos metus dar labiau suaugo ir tapo tarsi šeima. Jau aišku, kas bus mūsų varžovai grupėje, bet mes dėl jų nė kiek nesijaudiname, juk mūsų Afrikoje visi turi bijoti.

REKLAMA

Paslapčių neturi

– Kokia yra Dramblio Kaulo Kranto rinktinės sėkmės paslaptis?

– Kiekvienoje komandoje, kurioje yra keletas žvaigždžių, reikia, kad žaidėjai rastų bendrą kalbą, kad kas nors juos jungtų. Mums tai ne problema – mes tiesiog dieviname žaidimą savo šalies rinktinėje, mums tai didelė garbė, todėl visi kartu norime pasiekti kuo geresnius rezultatus. Jokios paslapties neturime – gal tiesiog dirbame ir stengiamės daugiau nei kiti.

– Pats ne kartą lankeisi Pietų Afrikoje. Kaip manai, ar šalis yra gerai pasiruošuosi 2010 metų pasaulio čempionatui?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pietų Afrika – puiki šalis su labai draugiškais žmonėmis. Bet mane labiausiai maloniai nustebino šalies infrastruktūra. Jų nauji stadionai yra išties įspūdingi ir man nėra nė mažiausios abejonės dėl to, kad jie tinkamai surengs šį čempionatą.

– Praėjusiame sezone Londono „Chelsea“ klube nežibėjai. Kas buvo atsitikę?

– Futbole pasitaiko blogų sezonų ir nepalankių situacijų, galbūt praėję metai man kaip tik tokie ir buvo. Bet nemanau, kad tas sezonas buvo labai nevykęs. Kad ir kaip ten būtų, jis jau istorija, o dabar aš džiaugiuosi savo dabartine forma.

REKLAMA

TIK FAKTAI

2006 metų pasaulio čempionate Vokietijoje Dramblio Kaulo Kranto rinktinė kovojo mirtininkų pramintoje C grupėje: afrikiečiai vienodais rezultatais 1:2 nusileido Olandijai ir Argentinai bei 3:2 palaužė Serbiją ir Juodkalniją, bet grupėje užėmė tik trečią vietą.

Dramblio Kaulo Kranto komandoje – nemažas būrys žvaigždžių: Didier Drogba, Salomonas Kalou (abu iš „Chelsea“), Yaya Toure (FC „Barcelona“), Didier Zokora („Sevilla), Kolo Toure („Manchester City“), Emmanuelis Eboue („Arsenal“) ir kiti.

2010 metų čempionate afrikiečiams G grupėje teks grumtis su Brazilija (FIFA reitinge – 2), Portugalija (FIFA – 5) ir Šiaurės Korėja (FIFA – 86).

Dramblio Kaulo Kranto rinktinė FIFA reitinge dabar yra pakilusi į aukščiausią per visą savo istoriją 16-ą vietą.


Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų