REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsakomybės už informacijos pateikimą Seimo Nacionaliniam saugumo ir gynybos komitetui sugriežtinimas pakeitė kai kurių liudininkų dėl CŽV požiūrį, teigė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas penktadienį po komiteto posėdžio.

REKLAMA
REKLAMA

"Mano galva, pakeitė liudininkų požiūrį", - teigė A. Anušauskas. Pasak NSGK pirmininko, pakartotinai apklausiant buvo tikslinami neaiškumai. "Kai kurie atsakymai "įvairavo". Pasitikslinome, kodėl", - sakė A. Anušauskas.

REKLAMA

Pasak NSGK pirmininko, penktadienį komitetas aptarinėjo išvadas, kurias ketinama tvirtinti pirmadienį. Posėdyje dalyvavo 8 iš 12 komiteto narių.

Nuo NSGK pirmininko dėl nedalyvavimo posėdžiuose kliuvo kritikos šio komiteto nariui Aleksandrui Sacharukui

"Būtų gerai, kad ir Operatyvinės veiklos komisijos pirmininkas kada nors ateitų. Jis buvo kelis kartus, bet posėdžių juk buvo labai daug. Bet finale, kai vyksta aptarimai, būtų gerai, kad visi dalyvautų", - sakė A. Anušauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak NSGK pirmininko, penktadienį dar buvo tikslinamos komiteto išvados, visi dalyvavę komiteto nariai išsakė savo pozicijas.

"Išvados buvo surašytos, dabar jos buvo išbraukytos, daugiausia dėl struktūros. Dauguma tam tekstui pritarė, dėl to pirmadienį mums bus paprasčiau", - sakė A. Anušauskas.

Parlamentinio tyrimo išvadas komitetas turėtų pateikti Seimui iki gruodžio 22 d.

Seimo komitetas turės atsakyti į šiuos klausimus: ar CŽV sulaikyti asmenys buvo pervežami ir kalinami Lietuvos teritorijoje; ar Lietuvos Respublikos valstybės institucijos (politikai, pareigūnai, valstybės tarnautojai) svarstė klausimus, susijusius su slaptųjų CŽV sulaikymo centrų veikla Lietuvos teritorijoje, sulaikytų asmenų pervežimu ir kalinimu Lietuvos Respublikos teritorijoje; ar Lietuvos teritorijoje veikė slaptieji CŽV sulaikymo centrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo NSGK Turniškėse apklausė kadencijas baigusius Prezidentus Algirdą Brazauską ir Valdą Adamkų. Raštiškai buvo apklausta ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, primena ELTA.

Komitetui liudijo nušalintasis Prezidentas, europarlamentaras Rolandas Paksas, buvęs VSD vadovas Povilas Malakauskas, buvę Seimo vadovai Artūras Paulauskas ir Česlovas Juršėnas, buvęs užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas, buvęs Prezidento V. Adamkaus patarėjas Albinas Januška, buvęs Krašto apsaugos ministerijos Antrojo operatyvinių tarnybų departamento vadovas Gintaras Bagdonas, Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis, buvęs krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų