REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atleido Povilą Malakauską iš Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus pareigų. Laikinai eiti valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus pareigas nuo gruodžio 28 dienos pavesta VSD generalinio direktoriaus pavaduotojui Romualdui Vaišnorui.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Seimas, atsižvelgdamas į Prezidentės dekretą, 82 balsais pritarė P. Malakausko atleidimui iš VSD generalinio direktoriaus pareigų. Prieš buvo 3 Seimo nariai, 12 parlamentarų susilaikė.

REKLAMA

Kai kuriems Seimo nariams susidarė įspūdis, kad P. Malakauskas traukiasi ne savo noru. Liberalcentristas Vytautas Bogušis mano, kad VSD vadovas "pasitraukia priverstinai, bet savanoriškai".

Tuo tarpu Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma tvirtino, kad P. Malakauskas laisva valia parašė atsistatydinimo pareiškimą, niekieno nespaudžiamas ir neverčiamas. "Todėl jo netenkinti nėra jokių priežasčių", - mano politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokrato Vytenio Andriukaičio nuomone, P. Malakausko atsistatydinimas yra ne laiku. Jo manymu, reikėjo palaukti parlamentinio tyrimo dėl galimo CŽV kalėjimo buvimo Lietuvoje išvadų.

Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos vardu kalbėjęs Arūnas Valinskas pažymėjo, kad pareigūnai, einantys aukštas pareigas, neįvykdę lojalumo testo, yra šalinami iš pareigų, priverčiant juos pasitraukti "dėl asmeninių priežasčių".

Pagal Konstituciją, Prezidentas Seimo pritarimu skiria ir atleidžia saugumo tarnybos vadovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų