• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros pareigūnai privačioje miško valdoje Ukmergės rajone aptiko 8 neteisėtai mišką kertančius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Ten stovėjo ir medienos išvežimo mašina, vadinamasis forvarderis, be jokių valstybinių numerių. Aplinkosaugininkai pažeidėjus sulaikė, surašė jiems administracinių teisės pažeidimų protokolus, paėmė 7 pjūklus, o forvarderį užplombavo. Tačiau pareigūnams išvykus pažeidėjai plombą nuplėšė ir išvažiavo. Kitą dieną į įvykio vietą atvykę aplinkosaugininkai forvarderio neberado.

REKLAMA

Po kelių dienų jie dar kartą patikrino neteisėto kirtimo vietą. Aplinkosaugininkų vizito savaitgalį pažeidėjai, matyt, nesitikėjo, todėl toje kirtavietėje dalis jų vėl darbavosi. Buvo aptiktas ir dingęs forvarderis, kuriuo piktadariai naudojosi. Ukmergės aplinkosaugininkai kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus. Šie sulaikė ir į policijos komisariatą pristatė keturis pažeidėjus. Kitą dieną toje pačioje miško valdoje buvo sustabdytas ir sulaikytas neteisėtai iškirstą medieną gabenęs miškovežis.

Sulaikytieji pažeidėjai įkliuvo ne pirmą kartą. Jie neteisėtai mišką yra kirtę Šalčininkų, Trakų ir Švenčionių rajonuose. siekdamas užkirsti kelią nelegaliam ir didelio masto miško kirtimui, 2009 m. gruodžio 15 d. Vilniaus RAAD direktorius R. Masilevičius šios bylos tyrimo eigą aptarė su Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoju A. Koržovu. Prokuratūra Vilniaus RAAD pažadėjo visokeriopą pagalbą tiriant šios organizuotos grupuotės nusikaltimus aplinkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų