REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimas: Europoje auga musulmonų diskriminacija

Europoje gyvenantys musulmonai susiduria su „nerimą keliančiais“ diskriminacijos mastais. George‘o Soroso įkurto privataus „Atviros visuomenės instituto“ ataskaitoje teigiama, kad būtina imtis neatidėliotinų veiksmų kovoje su musulmonų diskriminavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitoje teigiama, kad musulmonai susiduria  ne tik su diskriminacija, tačiau ir su socialinėmis bei ekonominėmis kliūtimis. Tačiau teigiama, kad musulmonai vis dar nori gyventi etniškai ir religiškai daugialypėse bendruomenėse, o ne keltis į getus.

REKLAMA

Institutas, vykdydamas tyrimą, atliko 2 tūkst. interviu vienuolikoje Europos miestų, įskaitant Amsterdamą, Berlyną, Paryžių ir Londoną.

Vienas iš pagrindinių tyrimo autorių Tufyalas Choudhury teigia, kad dažniausiai musulmonai susiduria su religine diskriminacija. Beveik pusė visų apklaustų musulmonų teigė, kad per pastaruosius 12 mėnesių turėjo kęsti religinę diskriminaciją. Be to, dauguma apklaustųjų – tiek musulmonų, tiek nemusulmonų – teigė, kad per pastaruosius 5 metus diskriminacija musulmonų atžvilgiu Europoje išaugo.

Be to, T. Choudhury teigia, kad musulmonai dažnai yra diskriminuojami ir etniniais pagrindais.

„Atviros visuomenės fondas“ mano, kad Europoje iš viso gyvena 15-20 mln. musulmonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų