REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcija prašo Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuoti Seimo priimtą Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinąjį įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau trečioji opozicinė frakcija, prašanti šalies vadovę nepasirašyti šio dokumento. Su tokiu prašymu į Lietuvos Prezidentę jau kreipėsi socialdemokratai ir "tvarkiečiai".

REKLAMA

"Seimo daugumos priimtas Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinasis įstatymas dar labiau skurdina ir taip skurdžiai gyvenančius asmenis. Šiame įstatyme numatytos priemonės neturės teigiamos įtakos ekonomikos ir vartojimo augimui, užimtumo didinimui bei "Sodros" biudžeto pajamų padidėjimui", - teigia Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Pasak jo, Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinuoju įstatymu net iki 70 procentų mažinamos dirbančių asmenų gaunamos pensijos. Taip pat bus perskaičiuojamos kompensacinės išmokos, mokamos pagal Teatrų ir koncertinių įstaigų įstatymą, rentos, mokamos pagal Kūno kultūros ir sporto įstatymus bei kitos pašalpos ar išmokos.

REKLAMA
REKLAMA

"Darbiečiai" taip pat reiškia nepasitenkinimą dėl to, kad įstatymu nėra įtvirtintas neišmokėtų pensijų kompensavimo mechanizmas ir ši funkcija pavedama vykdyti Vyriausybei.

"Todėl Seimo Darbo partijos frakcija prašo J. E. Prezidentę grąžinti Seimui iš naujo svarstyti priimtą Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinąjį įstatymą", - sako "darbiečiai".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų