• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas ir žmonių mylimas dvasininkas, Naujamiesčio Šv. Mato Evangelisto bažnyčios klebonas 50 metų Algirdas Dauknys daugelio parapijiečių akyse dAabar bus tarsi prisikėlęs iš mirusiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Gandai sukėlė ant kojų

Praėjusį savaitgalį pasklido kalbos apie jo mirtį.

Ta žinia pakirto kojas daugeliui jį pažinojusiųjų.

Sukrėsti žmonės negalėjo patikėti ir vienas kito klausinėjo, ar tai gali būti tiesa.

Sutrikusį Panevėžio rajono savivaldybės merą Povilą Žagunį visą savaitgalį gyventojai atakavo skambučiais. Stresą dėl tariamos klebono mirties patyrė ir jį nuo gripo gydę Panevėžio infekcinės ligoninės gydytojai.

REKLAMA

Penktadienio vakare Infekcinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Eugenijus Preidis atsisveikino su neblogai besijaučiančiu A.Daukniu, o grįžęs namo sulaukė telefono skambučio. Paklaustas, ar tiesa, kad kunigėlis pasimirė, gydytojas neteko žado. Jis puolė skambinti kolegoms į ligoninę ir aiškintis.

Tik vakar, pirmadienį, gyventojai lengviau atsikvėpė – jų ausis jau buvo pasiekę medikų raminimai, kad iš tiesų kunigas gyvas. Ligonis sveiksta ir galbūt šią savaitę bus išleistas namo.

REKLAMA
REKLAMA

„Liaudis sako: kai žmogų palaiko mirusiu, vadinasi, jis ilgai gyvens. Duok Dieve A.Daukniui ilgo gyvenimo, nes žmonėms, jeigu juos gandai šitaip išgąsdino ir sujaudino, jis labai reikalingas“, –vakar „Sekundei“ sakė P.Žagunis.

Meras iš pat ryto pasiskambino į Infekcinę ligoninę – norėjo įsitikinti, kad kunigui viskas gerai.

Gripo, kaip įtariama, pandeminio, į ligos patalą paguldytas A.Dauknys „Sekundei“ sakė net nežinąs, kaip vertinti gandus apie jo mirtį.

„Jeigu jie paskleisti ne iš blogos valios, tai nieko tokio. Smagu, kad žmonėms esu reikalingas“, –santūriai kalbėjo dvasininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neabejojama, kad kalbos apie klebono tariamą mirtį pasklido ne iš pikto, o iš didelio gyventojų susirūpinimo jo sveikata.

Sužinoję, kad dvasininką pakirto gripas, Naujamiesčio ir kitų parapijų gyventojai per Mišias meldėsi už jį ir atidžiai gaudė kiekvieną su jo sveikata susijusią žinią. Eidamos iš lūpų į lūpas, jos galiausiai virto gandais.

Komplikavosi į plaučių uždegimą

A.Dauknys Infekcinėje ligoninėje gydosi nuo praėjusio trečiadienio. Prieš tai jis kelias dienas gripo simptomus mėgino įveikti namuose.

REKLAMA

Visuomet labai aktyvus, daug dirbantis kunigas neslepia, kad prastai pasijutęs iškart nesuskubo mesti darbų ir gultis į lovą.

Prieš savaitę Naujamiesčio klebonas kreipėsi pagalbos į gydytojus. Šie skyrė jam antivirusinių vaistų, bet į ligoninę dar neguldė. Po poros dienų A.Daukniui pakilo labai aukšta temperatūra, jį kamavo stiprus kosulys, skaudėjo galvą. Atlikus rentgenogramą paaiškėjo, kad ligoniui prasideda abiejų plaučių uždegimas. Dvasininkas buvo paguldytas į ligoninę, jam paskirtas intensyvus gydymas.

Pasak medikų, ligonio būklė buvo vidutinio sunkumo. Pacientui neprireikė intensyvios terapijos, juolab nebuvo reikalo prijungti plaučius ventiliuojančių aparatų.

„Jaučiuosi neblogai, tik dar silpnoka. Matyt, kurį laiką, kol sustiprėsiu, teks pasėdėti namuose. Daktarai sako, kad reikia stiprinti imunitetą, kitaip galiu atkristi“, – pasakojo Naujamiesčio klebonas. Jis pratinasi prie minties, kad turės sulėtinti gyvenimo tempą.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų