REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsisakius miesto savivaldybei, Kauno zoologijos sodo valdymą prisiimti siūlosi Aplinkos ministerija, kuri svarsto apie galimą jo veiklos pobūdžio keitimą.

REKLAMA
REKLAMA

Toks pasiūlymas bus teikiamas Vyriausybei. Preliminariai jam jau pritarta pasitarime.

Iki šiol zoologijos rūpinosi Kauno apskrities viršininko administracija, tačiau, panaikinus apskritis, to nebebus.

REKLAMA

Pirmiausia perimti zoologijos sodą buvo siūlyta Kauno miesto savivaldybei, tačiau jos vadovai pareiškė neturintys finansinių galimybių.

Aplinkos ministerija teigia, kad ekonominė zoologijos sodo situacija yra „sudėtinga, finansavimas jau ne vienus metus mažėja“, tad prisiimti šią įstaigą „pakankamai rizikinga“, tačiau esą atsižvelgta į „visuomenės lūkesčius“.

„Atsižvelgėme į tai, kad zoologijos sodo funkcija – ne tik tiesiog laikyti žvėris. Vykdoma ir retų bei nykstančių gyvūnų pristatymo programa, zoologijos sodas atlieka švietimo funkciją. Be to, įstaiga turi potencialą vystytis, galbūt ateityje keisti savo veiklos pobūdį – kad jis būtų labiau susietas su aplinkosauga. Pavyzdžiui, zoologijos sodas galbūt galėtų užsiimti sužeistų laukinių gyvūnų reabilitacija, slaugymu ir panašiai“, – teigia aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

2008 metais Kauno zoologijos sodas valstybei kainavo apie 5 mln. litų, šiemet jam skirti beveik 4 mln. 2010 metais planuojama skirti 3,5 mln. litų.

Vyriausybei pritarus pasiūlymui perduoti Kauno zoologijos sodą Aplinkos ministerijos administravimo sričiai, bus rengiamas planas dėl tolimesnės įstaigos veiklos, jos tobulinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų