REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik glaudus Šiaurės ir Baltijos valstybių bendradarbiavimas lems sėkmingą Baltijos regiono plėtrą, teigė Prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš Europos Sąjungos (ES) Vadovų tarybos posėdį Briuselyje surengtame Šiaurės ir Baltijos valstybių bei vyriausybių vadovų (NB6) susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Neformalus susitikimas surengtas Lietuvos vadovės kvietimu.

Posėdžiui pirmininkavusi D. Grybauskaitė pabrėžė, kad Baltijos jūros regiono valstybes vienija bendri regiono ekonominės plėtros interesai ir strateginiai projektai, kuriuos realiai įgyvendinti įmanoma tik glaudžiai bendradarbiaujant ir stiprinant ne tik valstybių vadovų, bet ir verslo, kultūros ir mokslo atstovų dialogą.

REKLAMA

Lietuvos vadovė taip pat akcentavo ES Baltijos jūros strategijos regionui suteikiamas galimybes.

"Baltijos jūros strategija Lietuvai suteikė puikų instrumentą, su kurio pagalba mūsų valstybė aktyviai prisidės prie tolesnės regiono plėtros ir sprendžiant visam regionui aktualias problemas. Efektyvus ir sėkmingas šios strategijos įgyvendinimas gali tapti puikiu pavyzdžiu kitų ES regionų raidai", - kalbėjo Prezidentė.

Santykių su Šiaurės ir Baltijos šalimis plėtojimą D. Grybauskaitė yra įvardijusi kaip vieną pagrindinių Lietuvos užsienio politikos prioritetų. Pirmieji išrinktos Prezidentės užsienio vizitai buvo į Švediją, Latviją, Suomiją ir Estiją, primena Prezidentės spaudos tarnyba.

Šešių Šiaurės Europos ir Baltijos valstybių vadovų neformalūs susitikimai vyksta reguliariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų