• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ vis dar tikisi patekti į Eurolygos TOP–16. Norint šį siekį priartinti prie realybės šiandien namie žalgiriečiams būtina pergalė prieš galingą Italijos komandą – Sienos „Montepaschį“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas sakė, kad susitikimas su „Montepaschi“ Kauno sporto halėje teikia vilčių:

REKLAMA

„Žaidėjai yra išstudijavę varžovų žaidimą, o padėti realizuoti kovos planą turėtų ir sirgaliai, ir savos sienos. Pirmąsias rungtynes prieš „Montepaschį“ pralaimėjome dėl antrame kėlinyje prastai sužaistų trijų minučių. Nesugebėjome po jų atsitiesti.

Dabar viskas gali būti kitaip. Neabejoju, jog taškas, kurį gautume už laimėtą dvikovą, būtų netikėtas daugeliui.“

Jo nuomone, nenuostabu, kad šio vakaro dvikovos lydere laikoma „Montepaschi“ ekipa. Ji – geriau susižaidusi, stabilios sudėties.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaidėjai Sienos klube beveik nesikeičia, o tie, kurie ateina, tik dar labiau jį sustiprina, – įsitikinęs G. Krapikas. – Jie lengvai neatiduos mums taško.“

Žalgiriečių treneris tikisi, kad jo auklėtiniai Kaune žais agresyviau nei Sienoje. Pasak G. Krapiko, jie kaip įmanydami stengsis nepaleisti varžovų tolyn ir, jei komandos žaistų taškas į tašką, kiltų įtampa – tada ir paaiškėtų, kieno nervai stipresni.

G. Krapikas mano, kad italus įmanoma įveikti tik komandiniu žaidimu.

„Norėtųsi, kad išliktume vieningi, nebandytume žaisti po vieną. Ar turime galimybių patekti į Eurolygos geriausiųjų šešioliktuką? Manau, taip. Daugelis komandų dar nėra sužaidę pirmojo etapo, todėl sunku prognozuoti, kaip viskas susidėlios. Teorinių šansų dar turime ir nenorime jų prarasti“, – kalbėjo G. Krapikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vakarinėje „Žalgirio“ treniruotėje apsilankęs klubo savininkas V. Romanovas tikino, jog iš komandos laukiama pergalių. Jis teigė kol kas nematąs reikalo keisti trenerio.

„G. Krapikas įvertina padarytas klaidas, randa jų priežastį. Komanda kol kas kopia iškelto tikslo link, todėl keisti nieko neketinu“, – sakė V. Romanovas ir pridūrė, jog pradėjo aktyviau domėtis krepšiniu, nes sporte smulkmenų nėra – viskas yra svarbu.

„Turi dalyvauti, sekti situaciją, priimti sprendimus. Kitaip nieko nebus“, – neabejojo verslininkas. Jo nuomone, komandai reikėtų daugiau išnaudoti jaunimą: „Jei jauni žaidėjai sėdi ant suoliuko, tik laiko klausimas, kada pralaimėsime. Jaunimui reikia leist žaisti.“

Kristina Kučinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų