REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkios vaizdo medžiagos iš Irano, kurias privalu pamatyti

Pagrindiniu opozicionierių ginklu Irane tapo ne internetiniai socialiniai tinklai, o elementariausias mobilusis telefonas su jame įmontuota kamera. Šiais telefonais buvo įamžinta ne viena protestų, nukreiptų prieš suklastotą Mahmoudo Ahmadinejado perrinkimą, akimirka. Šios akimirkos dažniausiai vėliau yra perkeliamas į tokius portalus kaip „YouTube“. Pateikiame 5 vaizdo įrašus, įrodančius, kad opozicinis judėjimas Irane dar tikrai gyvas.

1.    Studentės Teherano aukštojoje mokykloje reiškia savo paramą protestuojantiems studentams



2.    Teherano Amiro Kabiro universiteto studentai mojuoja pinigais į studentų miestelį atvykstantiems savanoriško sukarinto dalinio „Basij“ nariams. Šio dalinio nariai gauna pinigus už savo paslaugas.



3.    „Basij“ nariai ant motociklų muša protestuotojus



4.    Aplink Teherano universitetą susirinkę protestuotojai skanduoja „mirtis Khamenei“. Prieš aukščiausiąjį šalies lyderį nukreipti šūkiai paplito po birželio mėnesio rinkimų. Dabar šūkiai yra labiau paplitę ir juose atvirai vartojamas ajatolos vardas, o ne bendrinis apibūdinimas „diktatorius“ kaip kad būdavo anksčiau



5.    Per Teherane vkstantį protestą žmonės apsupa ir dėkoja buvusio prezidento Atbaro Hashemio Rafsanjani dukrai, kuri kritikavo birželio mėnesio rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų