REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu reikėtų pasirinkti iš dviejų variantų – šviesios premjero Andriaus Kubiliaus Lietuvos vizijos ir juodos jo oponentų, kurią rinktumėtės? Neabejotinai – šviesiąją.

REKLAMA
REKLAMA

To jus išmokė televizija, o kaip žinia, televizija neklysta. Ji moko džiaugtis gyvenimu ir pozityviai mąstyti. Nes tai sveika, nes tada gyvenimas yra gražus. Nes taip paprasčiau jus valdyti.

REKLAMA

Neseniai per BBC kliedėjęs premjeras aiškiai pasakė: blogis praeityje, žengiame į šviesų rytojų, rytojus niekada nemiršta, pensininkai šiaip ar taip ilgai netems, kam mėtyti pinigus. Viskas, vienu žodžiu, bus gerai! Pasitūsinam!

Artėja žiema. Šildymo sezonas. Siaučia gripas. Nedarbas vis dar sparčiai auga ir tie, kam teko susidurti su Darbo biržos biurokratinėmis žiurkėmis, iš tolo lenkia šią įstaigą. Emigracija tik spartėja. Bankrotai tik auga. Lietuva tik klimpsta. Jei kas nors mato išeitį – tai haliucinacija.

REKLAMA
REKLAMA

Sveiki atvykę į Tikrovės dykumą.

Tai Matrica. Jos tikslas – jumis naudotis ir jus valdyti. Jokiu būdu neleisti suprasti, kas iš tiesų vyksta. Jūs net negyvenate. Jūs vegetuojate. Bet nepamirškite: gyvenimas yra gražus. Laukite tęsinio. Jis kitą savaitę. Dirbkite tik dėl jo.

Kur Morfėjus? Kur Neo? Kur išsigelbėjimas? Kodėl Lietuva, labiausiai Matricos nukankinta šalis Europoje, nemaištauja?

Kodėl, kodėl? Todėl, kad nesuvokia, kas vyksta. Vis dar manote, kad gyvenate Marijos žemėje. Kad krikščionims nedera maištauti, net jei pradeda valdyti mašinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Centrinis Matricos procesorius A. Kubilius, pripažinkim, nelabai panašus į žmogų. Jo misija – kuo daugiau tokių kaip jis. Tik tokių.

Visus nereikalingus ir graudžius visuomenės sluoksnius – į sąvartyną. Velniop. Vis tiek jokios naudos. Jaunimą – paskolomis apkrauti, kad liktų vergauti. Darbinguosius – į skolas sukišti.

Matrica gerai atlieka savo darbą. Niekas nemaištauja.

Jokio sąmoningumo – jeigu reikia, nupirksime ir Virgį Valentinavičių, kad įrodytume savo teisumą.

Vis dar nesistebite? Ne. Atrodo, kad taip ir turi būti. Na, kas čia tokio. Seime juk pilna bukapročių.

REKLAMA

Bet tai ne bukaprotystė. Tai genialus valdymas. Kai prisiskolinama tiek, kad net ir proanūkiai raugės, mokesčiais apkraunami visi, ką tik galima apkrauti, nurėžiamos socialinės išmokos (dar neaišku, ar teisėtai) ir nieko. Jokio maišto.

Opozicija truputį papurkštauja. Kažkas parašo kritišką straipsnį. Tauta tai palaiko sąmokslu prieš Vadą.

Jokio Morfėjaus ir jokio Neo. Sveiki atvykę į Matricą. Čia baigiasi jūsų laisvas gyvenimas. Nuo šiol jūs egzistuojate Matricai.

Vilis Normanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų