REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, Vilniaus miesto Rotušėje, jau septintąjį kartą įvyko sostinės tradicija tapusi Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurią iškilmingai atidarė renginio globėja ponia Alma Adamkienė. Kartu su ja į renginį atvyko ir prezidentas Valdas Adamkus. Iš 30-ies šalių prekystalių, kuriuose buvo prekiaujama kalėdiniais saldumynais, rankų darbo papuošalais, originaliais meno dirbiniais, knygomis ir tradicinėmis maloniomis smulkmenomis buvo surinkta per 110 tūkst. litų labdarai, dar 50 tūkst. litų prieš mugę paaukojo generaliniai rėmėjai. Šventėje apsilankė per 2,5 tūkst. vilniečių bei miesto svečių.  

REKLAMA
REKLAMA

Šventės metu surinktos lėšos atiteks Kauno spec. mokyklos Nr. 1, ugdančios psichikos negalią turinčius vaikus ir jaunuolius, renovacijai bei darbo klasių įrengimui, Socialinės pagalbos vyresniems žmonėms ir neįgaliesiems centrui Ukmergėje, kuriame bus įrengtos automatinės durys – jos palengvins ten gyvenančiųjų dalią. Lėšos taip pat bus skirtos Pagalbos moterims ir vaikams centrui „Nendrė“, kur planuojama įsigyti trūkstamą virtuvės įrangą. Už surinktas lėšas atnaujinti virtuvės įrangą planuojama ir Dingusių žmonių šeimų paramos centre, Prekybos žmonėmis aukų prieglaudoje. Dalis surinktų lėšų taip pat bus skiriama organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vykdomai mergaičių švietimo ir socialinių įgūdžių ugdymo programai.

REKLAMA

Mugės globėja ponia A. Adamkienė aplankė visus mugės prekystalius ir įsigijo tradicinių šalių lauktuvių. Iš Japonijos stendo ponia išsirinko origami suvenyrą, iš Suomijos – tradicinį suomišką imbierinį namelį, Lenkijos stende mugės globėją sužavėjo etnokultūriniais raštais puoštas puodukas bei Frederiko Šopeno kompaktinė plokštelė. Iš graikų stendo ponia išsirinko tradicinį Graikijos Kalėdų stalo saldumyną – baklavą, iš Ukrainos – rankomis puoštą šaukštą, Prancūzijos prekystalyje susižavėjo iš paties Provanso atvežtu kvepiančiu muilu, o estai ponią nustebino rankomis veltu avytės suvenyru. Ponia A. Adamkienė neliko abejinga ir lietuvių gėrybėms. Iš lietuvių stendo ji įsigijo natūralią lietuvišką uogienę bei rankomis skintas čiobrelių žoleles.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė buvo suorganizuota 2002-ais metais, tuometinio Austrijos ambasadoriaus žmonos p. Rosemaria Schwarzinger iniciatyva. Pastaruosius kelerius metus labdaringą renginį organizuoja ne pelno siekianti organizacija Vilniaus Tarptautinė moterų asociacija, vienijanti Lietuvoje reziduojančių užsienio ambasadorių ir verslininkų žmonas bei lietuves moteris. Per šį laikotarpį labdaros šventėse buvo surinkta beveik 400 tūkst. litų, kurie atiteko neįgaliems ir likimo nuskriaustiems vaikams, seneliams bei socialiai remtiniems žmonėms. Praėjusiais metais renginį aplankė daugiau nei 4 tūkst. vilniečių ir miesto svečių, labdarai buvo surinkta virš 250 tūkst. litų.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų