REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir Azijos bei Europos investuotojai pastarąsias dvi dienas, JAV biržų prekijai buvo išgąsdinti žinios apie galimą Dubajaus nemokumą, rašo „The New York Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Europos biržos smuko daugiau nei 3 proc. ketvirtadienį, Azijos tiek pat – penktadienį. JAV birža ketvirtadienį buvo uždaryta dėl Padėkos dienos šventės. Penktadienį po pietų Wall Street pranešė, kad investuotojai į žinias iš Dubajaus taip pat reagavo neigiamai.

REKLAMA

JAV biržos Dow Jones indeksas smuko 1,8 proc., t.y. 190 punktų. JAV įmonių akcijų kainų indeksas Standard & Poor’s 500, laikomas vienu geriausių JAV akcijų biržos rodiklių, krito 2,2 proc, t. y. 24 punktais. Nasdaq indeksas smuko 2,1 proc., t. y. 46 punktais.

Europos akcijų rinkos po didelių vakarykščių nuostolių šiandien vos įžiūrimai pasistiebė. Londono birža kilstelėjo 0,14 proc., Frankfurto 0,011 proc., Paryžiaus  0,24 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Azijos rinkos penktadienį krito itin smarkiai: Honkongo birža nučiuožė 4,8 proc., Pietų Korėjos 4,7 proc., Japonijos ir Taivanio – po 3,2 proc.

Britų bankai HSBC ir „Standard Chartered“, kurių akcijos krito atitinkamai 7,6 proc. ir 8,6 proc., toliau atsisako pateikti duomenis, kiek yra paskolinę koncernui „Dubai World“. „Standard Chartered“ pereiškė, kad „pateiks šias žinias, jeigu tam bus kokio nors pagrindo“.

„Dubajus sukėlė šoką rinkose, tačiau tai nėra priežastis naujai krizei. Taip, situacija pačiame Dubajuje yra dramatiška. Bet Dubajus nėra Amerika, ir turto krizė jame nesąlygos tokios globalios krizės, kaip turto krizė JAV“, - ramina Honkonge dirbantis „Royal Bank of Scotland“ strategas Emilis Wolteras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų