REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentaras Vincas Babilius, aplinkos ministro patarėjas Romualdas Petrauskas bei kiti aukšti pareigūnai, praėjusį sekmadienį Dzūkijos miškuose medžioję žvėris, galėjo padaryti nusikaltimą – neteisėtai nušauti jauną elnią, praneša lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai sukėlė juoką

Aukštiems pareigūnams gali tekti aiškintis dėl medžioklės Lazdijų rajono „Paliepio“ medžiotojų būrelio valdomuose medžioklės plotuose. Metų pradžioje skandalingai nuskambėjusi tuomečio Seimo pirmininko, Tautos prisikėlimo partijos įkūrėjo ir vadovo Arūno Valinsko ir jo svitos medžioklė su varovais Dzūkijos miškuose, atrodo, turės tęsinį.

REKLAMA

Ketvirtadienį Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai pradeda aiškintis praėjusį sekmadienį, lapkričio 8-ąją, Gerdašių miškuose vykusios medžioklės peripetijas. Yra rimto pagrindo įtarti, kad medžioklės metu buvo nušautas trijų metų elnio patinas, nors medžioti tokio amžiaus šiuos žvėris griežtai draudžiama.

Medžioklėje dalyvavo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys „prisikėlėlis“ Vincas Babilius bei Alytaus RAAD kontroliuojančios Aplinkos ministerijos ministro "prisikėlėlio" Gedimino Kazlausko patarėjas Romualdas Petrauskas, kaip svečias - Valstybinės maisto ir veterinarijos Lazdijų tarnybos viršininkas Auridas Marcinkus.

REKLAMA
REKLAMA

Ištikimas Arūno Valinsko bendražygis V. Babilius „Balsas.lt“ patvirtino, jog medžioklėje dalyvavo, tačiau esą jos pabaigos nesulaukė – su bičiuliu iš Kauno išskubėjo tvarkyti reikalų, neva jo parašo nėra ir medžioklės žurnale.

„Berods keturias stirnas ir lapę nušovėme. Vieną stirną sumedžiojau ir aš“, - gyrėsi aplinką saugančio komiteto narys.

Paklaustas apie galimai neteisėtai nušautą elnią, „prisikėlėlis“ pradėjo garsiai kvatotis. „Nieko apie jokį elnią negirdėjau. Yra medžioklės vadovas. Jis už viską atsakingas. Be to , juk ne mes vieni medžiojame“, - sakė V. Babilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsigando atsakomybės?

Tačiau pats būrelio pirmininkas Vytautas Jasiulevičius pareigūnams, kaip praneša lrytas.lt, teigia,jog be šių žvėrių vienas iš svečių nušovė ir jauniklį - pirmametį elnio patiną. Tokiems žvėrims medžioti būrelis turi licenciją. V. Jasiulevičiui antrina ir medžioklės vadovu buvęs druskininkietis Vytautas Slauta.

„Dar medžioklės metu mes supratome, kad atsitiko kažkas negero. Puse lūpų buvo kalbama, kad kažkas iš svečių „prisišaudė“. Pikčiausia, kad viską matė ir žinojo ir aukšti svečiai, tačiau jiems pritrūko principingumo įvardinti pažeidimą ir pareikalauti atsakomybės“, - lrytas.lt cituoja vieną medžioklės dalyvių.

REKLAMA

Paklaustas, kas sukėlė įtarimų, jis neslėpė: minėtą elnią savo šūvio linijoje matė bent keturi medžiotojai. „Jie matė ir nešovė, o kažkas vienas ėmė ir pykštelėjo“, - sakė „Paliepio“ būrelio medžiotojas, savo parodymus davęs ir pareigūnams.

Daugiausia neaiškumų kelia paslaptingasis svečias, neva nušovęs daugumai toje medžioklėje dalyvavusių medžiotojų tariamai neprisiminė jo vardo ar pavardės. Pirmasis pareigūnams tvirtino, kad tariamą elnio jauniklį nušovė kažkoks Žydrius, antrasis – neva tai padarė „vilnietis medžioklės svečias Alekna“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų