• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

19-metis Lietuvos autolenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas ketvirtadienį Prancūzijoje, Paulo Ricardo trasoje, baigė GP2 formulės bandymus. Paskutinėje važiavimų sesijoje jis, kaip ir trečiadienį, tarp 24 lenktynininkų buvo dešimtas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis nuo greičiausio lenktynininko atsiliko tik 0,572 sek.

Po dviejų dienų treniruočių Kazimieras neslėpė džiaugsmo:

„Esu labai patenkintas, kad pavyko tinkamai išnaudoti šią galimybę. Pirmą dieną dar jaučiausi šiek tiek nedrąsiai, vengiau rizikuoti, tačiau antrą dieną leidau sau eksperimentuoti ir net kartais peržengti ribas.

REKLAMA

Buvo ir apsisukimų ir išvažiavimo už trasos ribų, bet tik taip gali pajausti, kur dar gali greitėti, o kur jau reikia sustoti. Paulo Ricardo trasa labai saugi, čia ypač menka automobilio apgadinimo galimybė“, – teigė K. Vasiliauskas.

Kalbėdamas apie antros dienos paskutinius važiavimus, jaunasis lenktynininkas, neslėpė, kad rezultatai galėjo būti ir geresni.

„Antrą dieną buvo šiek tiek kitokios oro sąlygos, didesnis vėjas, todėl visi automobiliai buvo šiek tiek lėtesni. Savo geriausią vieno rato įveikimo laiką pasiekiau jau pirmame rate, o važiuojant antrą ekrane ant vairo pradėti žybsėti pranešimas, kad su automobiliu ne viskas gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Turėjau užsukti pas mechanikus, kurie greitai nustatė „gedimo“ priežastį: į radiatoriaus angą pateko nuo kito lenktynininko šalmo stiklo nuplėšta plėvelė, todėl variklio temperatūra kilo šiek tiek per greitai.

Kadangi GP2 naudojamos padangos geriausiai sukimba tik pirmus du ar tris ratus, priverstinis užsukimas į boksus užbraukė visas galimybes pagerinti rezultatą. Tikrai dėl to nesijaudinu, nes mano treniruočių tikslas buvo kitas. Kaip ir pirmą dieną, aš vėl prasukau daugiausiai ratų – net 98, o tai man suteikė neįkainojamos patirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvau greitesnis už kitus savo komandos draugus“, – kalbėjo K. Vasiliauskas, kurio pasiekimai suteikė motyvacijos ir „Trident racing“ komandai, visą praėjusį sezoną praleidusiai autsaiderių vaidmenyje.

K. Vasiliausko greitis neliko nepastebėtas ir kitų komandų. Lenktynininkas ne kartą buvo prašomas palikti savo agento kontaktus.

K. Vasiliauskas Prancūzijoje vairavo Italijos komandos „Trident racing“ bolidą.

Nuo 2005 metų vykdomo GP2 čempionato lenktynės vyksta kartu su „Formulės-1“ etapais. Iš GP2 į „Formulės-1“ varžybas pateko Nico Rosbergas, Lewisas Hamiltonas, Timo Glockas, Sebastienas Buemi ir Kazuki Nakajima.

REKLAMA

GP2 bolide sumontuotas „Renault“ V8 4 l darbo tūrio variklis, kurio galia siekia 620 AG. Automobilis iki 100 km/h įsibėgėja per 2,8 sek. ir gali pasiekti maksimalų 330 km/h greitį.

Artimiausiu metu K. Vasiliauskas dalyvaus „Formulės-2“ bandymuose Valencijoje (Ispanija) ir paskelbs apie savo planus 2010 metų sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų