REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas Prancūzijoje, Polo Rikaro (Paul Ricard) trasoje, bandantis GP2 formulę, antrosios dienos - ketvirtadienio - rytiniuose važiavimuose buvo 16-as tarp 24 lenktynininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvio rezultatas (1 min. 13,262 sek.) buvo 0,735 sek. blogesnis už geriausiai pasirodžiusio brito Džeimso Džeikso (James Jakes) rezultatą. Trečiadienį K. Vasiliauskas vakarinėje bandymų sesijoje buvo šiek tiek greitesnis. Jis užėmė 10-ąją vietą (1 min. 12,664 sek.).

REKLAMA

"Mažesnio greičio priežastis labai paprasta - perkaistantys galiniai stabdžiai. Šiandien oras buvo šiltesnis nei vakar ir vis slydo automobilio galas, o komanda niekaip negalėjo išsiaiškinti kodėl tai vyksta. Keitėme formulės reguliavimą, eksperimentavome, tačiau tai nieko nedavė. Ir tik artėjant treniruotės pabaigai, išanalizavę daugiau duomenų, supratome, kur problemos esmė. Greitai atlikti pakeitimai viską sustatė į savo vietas. Deja, iki tol jau buvome sunaudoję naujų padangų komplektą, taigi laiko pagerinti nebegalėjau", - pasakojo K. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lenktynininkas vairuoja Italijos komandos "Trident racing" bolidą.

Per dvi bandymų dienas bus vertinamos K. Vasiliausko galimybės sėkmingai lenktyniauti GP2 čempionate, laikomame paskutiniu laipteliu kelyje į "Formulės-1" varžybas. Tai pirmas kartas, kai Lietuvos lenktynininkas sėdo prie GP2 bolido vairo.

Nuo 2005 metų vykdomo GP2 čempionato lenktynės vyksta kartu su "Formulės-1" etapais. Iš GP2 į "Formulės-1" varžybas pateko Nikas Rosbergas (Nico Rosberg), Luisas Hamiltonas (Lewis Hamilton), Timas Glokas (Timo Glock), Sebastianas Biuemi (Sebastien Buemi) ir Kadzukis Nakadžima (Kazuki Nakajima). GP2 bolide sumontuotas "Renault" V8 4 l darbo tūrio variklis, kurio galia siekia 620 AG. Automobilis iki 100 km/h įsibėgėja per 2,8 sek. ir gali pasiekti maksimalų 330 km/h greitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų