REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius pasiūlė priimti sprendimą, kuriuo bazinė pensija būtų mokama iš valstybės biudžeto asignavimų. Nors valstybės biudžetas taip pat skylėtas, tačiau A. Butkevičiaus nuomone, tai nesukliudytų sulopyti „Sodros“ biudžeto skyles.

REKLAMA
REKLAMA

„Vis tiek valstybė skolinasi, norėdama subalansuoti valstybės pajamas ir išlaidas. Viešieji finansai turėtų būti valdomi konsoliduotai. „Sodros“ deficitas didės labai sparčiai, ir jei ji vykdys atskirą skolinimosi politiką, tai „Sodros“ biudžetui bus skolinama su labai didelėmis palūkanomis. Išaugs skolos aptarnavimo išlaidos. Jei valstybė skolintųsi dėl bendrųjų viešųjų finansų subalansavimo, neišskirdama lėšų, kurios skirtos „Sodrai“, tuomet valstybė galėtų pasiskolinti už mažesnes palūkanas“, – pranešime spaudai cituojamas A.Butkevičius.

REKLAMA

„Atėjo laikas peržiūrėti „Sodros“ biudžeto pajamų šaltinius. Tie šaltiniai, kurie numatyti dabar, ateityje nebeįgyvendins keliamų reikalavimų norint išmokėti pensijas. Manau, kad dalis mokesčių, kurie šiuo metu patenka į valstybės biudžetą turi būti nukreipti į „Sodros“ biudžeto deficito dengimą, kad būtų galima įgyvendinti socialines programas, finansuojamas iš „Sodros“ biudžeto“, – sako A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius taip pat stebisi, jog pirmą kartą Vyriausybė Seimui pateikė sutrumpintą biudžeto projekto variantą. Tai prieštarauja biudžeto sandaros įstatymui ir svarstymo metu dėl to kils nemažai diskusijų.

„Visiškai nepritariu biudžeto planavimo principui. Nesivadovauta racionaliu išlaidų planavimo metodu. Lėšos visoms programoms mažinamos horizontalumo, o ne vertikalumo principu. Nėra išskirtos prioritetinės programos“, – sako politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų