REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus oro uoste muitinės pareigūnai sulaikė koralą, kuriam įvežti galimai reikalingas CITES konvencijos leidimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus teritorinės muitinės pranešimo, koralą su savimi vežėsi Lietuvos pilietis G. K., atvykęs reisu iš Singapūro per Frankfurtą. Per muitinės kontrolės postą jis ėjo žaliuoju kanalu, tuo deklaruodamas, kad neveža jokių neleistinų daiktų ar prekių. Asmeniniame bagaže vyriškis gabeno daiktą, panašų į koralą, sveriantį 0,5 kg.

REKLAMA

Pagal CITES (Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos) konvenciją 2002 m. Lietuvoje įsigaliojo Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklės, reglamentuojančios laukinių gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą į Lietuvos teritoriją, išvežimą iš jos ar gabenimą tranzitu, prekybos leidimų išdavimo ir jų kontrolės tvarką.

Šių taisyklių reikalavimai yra privalomi visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, esantiems Lietuvos Respublikos teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Taisyklėse taip pat įvardyti leidimai, kuriuos privaloma pateikti muitinės įstaigai: vienkartinis CITES leidimas gyvūnų importui ir eksportui bei vienkartinis leidimas įvežti gyvūnus į Lietuvos Respubliką arba išvežti iš jos. Leidimus išduoda Aplinkos ministerija. Minėtasis pilietis tokių leidimų muitinės kontrolei nepateikė.

Atliekamas tyrimas, ar vilnietis, gabendamas tokią prekę, nepažeidė minėtųjų taisyklių. Jei spėjimai pasitvirtintų, asmeniui gresia įspėjimas arba bauda iki 500 litų bei koralo konfiskavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų